Čeda ima cerebralnu paralizu, živi sa mamom u sobi, ali se sreća osmehnula: Dobio je plac na poklon

Ovaj predivni dečak (14) boluje od cerebralne paralize, a živi u veoma teškim uslovima, u jednoj sobi, u kući koju iznajmljuju

  • 4
Čeda Tošić, dečak Foto: Facebook

Dečak Čeda Tošić (14) iz Pirota osvojio nas je svojim osmehom, radošću i upornošću koje u sebi nosi, uprkos teškoj bolesti sa kojom se bori od rođenja. Čeda je dečak koji boluje od cerebralne paralize, a sa majkom Ljiljanom Đukić živi u veoma teškim uslovima.

Čedu, naravno, ništa nije sprečilo da bude omiljeni drugar u razredu, da normalno pohađa nastavu i ide u školu za redovne učenike, pa čak i da bude odličan đak. Čeda je osvojio srca Piroćanaca, koji su na sve moguće načine pokušavali da prikupe novčana sredstva za njegovu operaciju u Ćupriji prošle godine.

A život ovog predivnog dečaka nije težak samo zbog bolesti kojoj se svakodnevno suprotstavlja. Čeda živi sa majkom u jednoj sobi, u kući koja nije njihova. Ipak, sreća im se ovih dana osmehnula - humana žena iz Beograda, koja prati dečakovu priču otkako se pojavila u medijima, poklonila im je plac.

Dečak Čeda Tošić, cerebralna paraliza Čeda početkom školske godine, Foto: Privatna arhiva

Čedina mama Ljiljana kaže za Telegraf.rs da je ova dobra žena sa njima još od dečakove prve operacije.

- Taj plac nam mnogo znači. Živimo u jednoj sobi. Tu spavamo, Čeda tu uči. Tu nam je i kuhihja i trpezarija i spavaća soba... Dakle, sve u jednoj sobi. Kupatilo imamo malo, toliko da Čeda sedi na šolji da bih ga okupala - priča dečakova majka.

Ljiljana dalje navodi da u sobi u kojoj živi sa sinom ima dosta vlage.

- Veoma smo zahvalni ženi koja nam je poklonila plac. Ipak, ona ne želi da se pojavljuje u javnosti. Hoće da ostane anonimna - navodi Čedina mama.

Posle ove divne vesti, humana devojka iz Pirota, Jelena Mitić Mitrović, koja godinama pomaže dečaku i njegovoj mami, odlučila je da pokrene akciju prikupljanja sredstava za Čedinu buduću kuću, jer, kako naglašava, on to zaslužuje.

Želimo da mu sagradimo kuću

- Ideja je bila da se obezbedi plac. U tome smo uspeli. Sada želimo da našem Čedi omogućimo i kuću koja će biti njegova. Najpre sam mislila da je najbolje adaptirati kuću u kojoj Ljiljana i Čeda žive, ne znajući da nije njihova. Zbog toga sada idemo korak dalje, da Čedi sagradimo kuću na placu koji je dobio na poklon - kaže Jelena i moli sve dobre ljude i firme koje žele da pomognu, da se jave njoj ili dečakovoj mami.

Podsetimo, Čeda je jednu operaciju imao sa tri godine i hodao je, a drugu je tim ruskih lekara obavio prošle godine, u Ćupriji. 

Inače, iako do treće godine nije mogao ni da puzi, Čeda je sa 9 godina vozio bicikl i igrao fudbal

Broj računa na koji možete da uplatite novac je: 105 - 0000403094021 - 88 AIK banka. Ime majke Ljiljana Đukić, Timočka 14, Pirot.

Takođe, svi koji žele da pomognu dečaku, mogu se obratiti Jeleni putem njenog Fejsbuk naloga - facebook.com/jelena.mitic.509.

Video: Sin Majke hrabrosti, koja ga ceo život nosi na leđima, dobio kolica

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA