Čačani pohrlili napolje već prvog dana ublažavanja mera: Gužve u baštama kafića raduju ugostitelje

Vest da će konačno moći da rade, pa čak i smanjenim kapacitetom, obradovala je pre svega i vlasnike lokala koji su u Čačku održavali čak i proteste želeći da iskažu svoje nezadovoljstvo

  • 1
Bašta kafića, Čačak Foto: RINA

Nakon skoro dvadeset dana pauze ugostitelji u gradu na Moravi otvorili su bašte svojih kafića, a može se reći da su Čačani to jedva dočekali jer je teško bilo pronaći slobodno mesto. Može se reći i da je vreme i gostima i vlasnicima išlo na ruku, jer umesto kiše i oblaka u Čačku je grejalo sunce, pa nije bilo prepreka za uživanje u degustiranju prolećne kafe.

- Jedva smo dočekali ovo otvaranje. Prosto smo navikli sa prijateljima da se viđamo na kafi u gradu i svih ovih dana nam je bilo veoma neobično. Pritom, ni sama nisam sigurna koliko su ove mere bile i potrebne, jer ima mnogo većih izvora zaraze od kafića. Ali, nećemo da ulazimo u to, lep je dan kao stvoren za kaficu na otvorenom - rekla je za RINU Nataša Krunić iz Čačka.

Vest da će konačno moći da rade, pa čak i smanjenim kapacitetom, obradovala je pre svega i vlasnike lokala koji su u Čačku održavali čak i proteste želeći da iskažu svoje nezadovoljstvo.

- Nadamo se lepom vremenu, jer mogu da rade samo bašte. Narednih dana najavili su zahlađenje, ali očekujemo da bude kratkog daha. Situacija je jako teška, a dodatno  otežava ako uopšte ne radite. Računi i dugovi se gomilaju, a primanja nema. Na ovaj način ćemo bar deo moći da nadomestimo - rekao je Rade Prtenjak ugostitelj iz Čačka.

U baštama svih ugostiteljskih objekata strogo se poštuju sve propsiane epdemisjke mere, ali i pored toga Komunalna policija vrši redovan nadzor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    5. april 2021 | 20:17

    U Jagodini u centru grada cak pet lokala sluze goste i unutar lokala sasvim slobodno da cak ni konobari nemaju maske na licu, nema kontrole.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA