≫ 

"Srbija i Kina - familija!" Kineski trgovci se vakcinišu u Novom Pazaru, traže isključivo "Sinofarm"

Lekari iz Novog Pazara ističu da građani Kine koji žive i rade u tom gradu imaju poverenja

  • 7
Kineski trgovci, Novi Pazar Šefadil Spahić i Ženg Danging / Printscreen RTS

Mogućnost da se vakcinišu u Srbiji iskoristila je većina građana Kine koji žive i rade u Novom Pazaru. Iako u ponudi ima vakcina gotovo svih proizvođača, isključivo traže "Sinofarm".

Van Ju Di u Novom Pazaru boravi od 2005. godine. Bavi se trgovinom. Smatra da je već, kako kaže, pola Srbin. Došao je da se revakciniše – isključivo "Sinofarmom", piše RTS.

- Ja se danas vakcinišem drugom dozom vakcine. Kineskom, ona je sto posto dobra. Nisam imao nikakve simptome, osećam se dobro - kaže kineski trgovac iz Novog Pazara Van Ju Di.

Doktor Šefadil Spahić iz Zavoda za javno zdravlje objašnjava da su kineski trgovci masovno došli na vakcinaciju onog trenutka kada je ona omogućena bez prethodnog prijavljivanja. Svi su izabrali "Sinofarm".

- Imali smo jednog dana šest njih, pa onda 12, a sada dolaze sporadično. Jutros smo imali jednog, evo sada i drugi, imaju povrenje - navodi doktor Spahić.

I Ženg Danging se vakcinisao "Sinofarm" vakcinom, jer tvrdi da je kineska vakcina najbolja.

Statistika vakcinacije u Novom Pazaru se popravlja. Primetno je i blago poboljašanje epidemiološke situacije. Za kraj, i poruka Van Ju Dia za omogućenu vakcinaciju.

- Srbija i Kina – familija - poručuje Van Ju Di.

Video: Sin srpskog triatlonca na kineskom uzvraća pozdrave i zahvaljuje se Kini na podršci

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavicevic

    7. april 2021 | 19:01

    Ziveli braco Kinezi i Rusi!!! 🇷🇸🇷🇺🇻🇳

  • Brundo

    7. april 2021 | 18:55

    Neka pazarski doktori stave prst na celo i razmisle zasto u gradu koji sa okolinom ima 120.000 stanovnika se prvom dozom vakcinisalo oko 9.400 ljudi.Vakcinacija je pocela 26.decembra 2020.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA