≫ 

Ćujić: Ne brinite ako ste primili različite vakcine, to su virusne čestice spakovane na drugi način

To su samo virusne čestice spakovane na različit način, ali imaju isti cilj

  • 14
Aleksandar Vučić vakcinacija

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Danica Ćujić iz Instituta za primenu nuklearne energije objasnila je danas da ljudi koji su greškom primili dve doze vakcina protiv korona virusa različitih proizvođača ne treba da brinu jer se u njima nalaze virusne čestice koje imaju isti cilj.

- To još nije preporuka, ali građani kojima se to desilo ne bi trebalo da brinu. To su samo virusne čestice spakovane na različit način, ali imaju isti cilj - rekla je Ćujićeva za TV Prva.

Napominjući da su u pitanju bili sporadični slučajevi, ona je naglasila da je bezbednost svake vakcine proverena pojedinačno.

Navodi da je to je slična situacija kao da je osoba preležala kovid, a zatim primila vakcinu.

- Neke nespecifične reakcije bi trebalo da budu, ali to su reakcije na vakcinu - rekla je Ćujićeva i poručila da ne treba praviti paniku.

Video: Ovo je 500 hiljaditi Beograđanin koji je vakcinisan protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    10. april 2021 | 12:23

    Pa ovo bi mogli ovako prokomentarisati, kao da jedna udata zena ide sa drugim muskarcem. Isto sluzi, znaci nema veze sa kojim je. Boze pomozi. Amin

  • Tsunami

    10. april 2021 | 12:52

    Al nas prave magarcima, granica nemaju

  • Sluz.Spe.ra. Izv.

    10. april 2021 | 13:10

    Da, sve je to bajno i mora se verovati lekarima, pre svega virusolozima?! Ali, i devojku kvari,,?! Naime, moja poznanica M.M.ima 91 godinu, iz Opštne Palilula, ul. Promenska br....?!, ceka vec vise od mesec dana da joj dodju i daju prvu vakcinu?! Ako, se protazira da se najpre vakcinisu najstariji, a od ove bake nema starijih, kako li se tek postupa sa mladjima?! Ovde je neko totalno zatajio,dok se primaju iz inostranstva i sve zavrse za dan, a mi?! , Mi, moramo cekati milost od svevišnjeg?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA