≫ 

Nikoli se ispunila želja za 15. rođendan: Otac i tri sina iz Trepče dobili dom, više im nije hladno

Simovići su živeli u hladnom, u magacinu sa plafonom koji je pretio da se svakog trena uruši

  • 3
Porodica Simović, Čačak, Milun Simović

Foto: Vlada Dragić

Sreća se konačno osmehnula porodici Simović iz Gornje Trepče, koja je živela u hladnom, bez vode, struje, ogreva... u magacinu čiji je plafon pretio da se sruši svakog trena. Tri brata i ostareli otac Milun (70) koji ne vidi na jedno oko nisu imali puno želja - samo da imaju svoj dom i da im u njemu bude toplo.

Zahvaljujući humanitarcu Vladu Dragiću, skromne želje porodice Simović postale su stvarnost. Dobili su kuću sa okućnicom, malo zemlje i šumu, te više o hladnoći neće morati da brinu.

Nikola Simović, najmlađi član ove porodice, danas je napunio 15 godina. Iako još dečačić, ozbiljnost u njegovom glasu govori da je zreo, ali i skroman, baš kao i druga braća i otac.

- Ostvaren mi je san, hvala svim ljudima koji su pomogli. Danas mi je rođendan, doći će mi drugari, konačno ću rođendan proslaviti u svojoj kući. Za 15. rođendan želim da imamo vodu u kući, jedino nam to fali - skromno će Nikola za portal Info press.

Posle jedne radosne vesti, usledila je još jedna - Darko, srednji brat, dobio je poslovnu ponudu.

- Uzbuđen sam, to je normalno za prvi posao. Očekujem da bude stalan, planirao sam da se oženim za 6 meseci, ako Gospod Bog da, eto, to su mi jedine želje - kaže Darko.

Kuća od 35 kvadrata i više od hektara zemljišta u okućnici sa voćnjakom i šumom, za Simoviće je oaza mira i sigurnosti. Znaju da će imati ogrev za zimu, a imaju i uslove da gaje domaće životinje.

- Bićemo ljudi, pošteni ljudi - kaže Milun.

Prikupljanje novca nije teklo tako brzo. Za 35 dana sakupljeno je oko 9.000 evra što je bilo dovoljno za kupovinu domaćinstva koje se vodi na mlade Simoviće.

Ovoj porodici pomogao je humanitarac Vlade Dragić koji im je vratio veru u čoveka i bolje sutra.

Video: Majka troje dece je preko noći izgubila sve: Kuća joj je izgorela u požaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskreno

    10. april 2021 | 13:13

    E to je Srbija. A ne Beograd na vodi!

  • Miloš Obilić

    10. april 2021 | 13:08

    Nije sramota nemati, ali je sramota Ko i to što imaš zapustiš. Drago mi je da je pomoć stigla ali ovo je aljkavost da nema gde. Gde palo tu se raspalo. Pa zat je teško izbrisati što gde jedeš i skinuti prašine sa tv ako ga gledaš..... Nemam reci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA