Obeležena prva godišnjica smrti dr Laze: "I dalje imam osećaj kao da sam ga juče videla"

Pomenu su prisustvovali supruga Ana Lazić, ćerka Nina Vujošević, kao i drugi članovi najuže porodice, i više desetina rođaka, kolega i članova boračkih udruženja

  • 2
Dr Miodrag Lazić Printskrin: Youtube/emisije tvzonaplus

Opelom na Novom groblju u Nišu obeležena je prva godišnjica smrti dr Miodraga Lazića iz Niša, poznatog srpskog hirurga koji je preminuo u 65. godini od korona virusa. Pomenu su prisustvovali supruga Ana Lazić, ćerka Nina Vujošević, kao i drugi članovi najuže porodice, i više desetina rođaka, kolega i članova boračkih udruženja.

- Brzo je prošla ova tužna godina. I dalje imam osećaj kao da sam ga juče videla. Verovatno će tako zauvek da ostane - rekla za "Blic" ćerka dr Lazića Nina Vujošević.

Kolege se Lazića kažu da su Niš i Srbija izgubili i velikog lekara i velikog čoveka.

- Dr Lazić je svima nama na hirurgiji bio vodilja, idol, čovek od koga smo mogli da učimo kako bi trebalo voditi se i kroz hirurgiju i kroz život i kakav bi trebalo biti čovek. Time što je on otišao mi osećamo veliki gubitak jer smo izgubili naš svetionik kako u medicini tako i u privatnom životu jer je on bio svima nama prijatelj a potom i učitelj.

Ostaje nam da sledimo njegov put i bar u nekom procentu budemo ono što je bio dr Laza, a dr Laza je bio neki ko je neponovljiv - kaže dr Bobana Milojković, pomoćnik direktora Urgentnog centra KC Niš i koleginica dr Laze.

Dr Lazić do poslednjeg dana radio je u Urgentnom centru, odbijajući da se povuče sa radnog mesta uprkos godinama i velikom riziku zbog pridruženih bolesti koje je imao.

Umro je 14. aprila 2020. godine.

Na taj dan, ove godine biće postavljena spomen ploča u Urgentnom centru KC Niš koji će poneti njegovo ime.

I niške gradske vlasti su se na adekvatan način zahvalile dr Lazi na svemu što je učinio za Niš i Srbiju, preimenovanjem dela Ulice Vojislava Ilića, koja prolazi ispred Kliničkog centra u Nišu.

Video: Poslednji pozdrav za doktora Lazu: Nišlije se uz Marš na Drinu oprostile od omiljenog lekara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minaaa

    10. april 2021 | 15:58

    Naš doktor naš heroj velikog srca velikani ka naš Laza nikad ne umiru hvala vam za svaki život koji ste spasili legendo

  • Dr Anja

    10. april 2021 | 17:10

    Doktor velikog srca!SLAVA MU!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA