Direktor firme čiji radnik nije pomogao dečaku: "To nema veze sa stvarnošću, majka čitala tekst"

- Ugled firme veoma je ukaljan u poslovnom svetu - kaže generalni direktor AD Podunavlje Jovo Živkov za Telegraf

  • 82
Dečaku pozlilo podunavlje

Foto: Shutterstock, podunavlje.rs

Velika prašina podigla se u javnosti nakon informacije da je dečaku koji boluje od dijabetesa, pozlilo nasred ulice u Bačkoj Palanci zato što radnik iz obližnje prodavnice nije hteo da mu da čokoladicu. Povodom incidenta oglasila se i dečakova majka Marija M, dok je firma AD Podunavlje Bačka Palanka, gde je zaposlen prodavac koji nije pomogao detetu, izdala saopštenje u kojem tvrde da zbog lažno plasiranih informacija u medijima njihovi zaposleni trpe linč i uvrede.

Generalni direktor AD Podunavlje Jovo Živkov za Telegraf objašnjava da je firma odmah reagovala nakon incidenta i formirala komisiju za utvrđivanje činjenica još u petak.

- Nama je istina pre svega važna, jer ovo sve što se objavljuje nema veze sa realnošću. Naša advokatska služba koja nas zastupa proceniće, na osnovu svih prikupljenih izjava i dokaza, da li ima dalje elemenata da se slučaj prosledi policiji i ostalim državnim organima na postupanje, jer je ovako ukaljan ugled Podunavlja u poslovnom svetu - ističe Živkov.

Govoreći o potencijalnim posledicama po radnike, ukoliko se dokaže da su krivi, Živkov objašnjava da se o tome još ništa ne zna i da će se pravnici pozabaviti tim stvarima.

- Već imam neke izjave i verzije priče koje ukazuju na to da ono što je objavljivano nema veze sa istinom. Ali ne bih dalje o tome pričao u ovom trenutku. Neka stoji i neka pravnici, kada prosledimo ceo materijal, odluče.

Na pitanje da da komentar o svedočenju majke dečaka Marije M, Živkov je odgovorio - to nema veze sa stvarnošću.

- Gledao sam taj prilog na televiziji. Možda ste i primetili kako čita tekst - kaže on.

Živkov je takođe rekao da firma ne planira da se izjašnjava dalje nakon današnjeg saopštenja i da će, ukoliko bude nekih važnih elemenata koje će advokati da procene, oni biti dalje prosleđeni nadležnim državnim organima.

Majka dečaka pitala radnike: "Možete li da me pogledate u oči"

 

Majka dečaka potvrdila je da je njen sin umalo kolabirao zato što radnik iz obližnje prodavnice nije hteo da mu da čokoladicu.

- Celu noć oka nisam sklopila, jedva sam čekala da odem i da ih pogledam u lice. Otišla sam i rekla da sam majka deteta čiji je život sinoć koštao 17 dinara, da ih pitam - možete li me sada pogledati u oči i da li biste mogli da me pogledate u oči da je moje dete mrtvo? Oni su samo sagnuli glave i rekli su "ne" - rekla je Marija.

Takođe, ona je istakla da  da ne želi da targetira firmu u kojoj je zaposlen prodavac kao "kolektivno zlo", već da želi da podigne svest da u Srbiji preko milion ljudi ima dijabetes.

- Moj dečak ima dijabetes tip jedan. Nekad mora da se ubode u prstić i po 20 puta dnevno - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    12. april 2021 | 14:12

    sada razmišljam, da sam ja taj trgovac i da treba da pomognem tom detetu, a pojma nemam sa tom bolešću, dal dati ili ne dati detetu nešto slatko. Da mu je dao a dete ne daj bože umre tu, posle bi bilo "pa kako detetu koje boluje od šećera daješ slatko" posle bitke svi su generali, a gledao sam jutros uključenje majke u "Jutro" kod Čukanovića, došlo mi onu majku da nalupam, toliko je puna sebe ja pa ja....

  • Lujo

    12. april 2021 | 13:08

    Pročitah tekst...i nije mi jasno kako je to radnik prodavnice kriv za to što je dete zamalo kolabirao? Po meni je više kriv roditelj koji je pustio dete van kuće bez npr. čokoladice u džepu, koja, kako kažu, košta samo 17 dinara! Pa zašto roditelj nije detetu dao bar 5 čokoladica da ima u džepu kad je to takva bolest i organizam ih zahteva u datom trenutku? Tu je roditelj neodgovoran, a ne prodavac, koji, kad bi išao tom linijom, verovatno bi veliki deo svoje mesečne zarade "poklanjao" onima kojima svakodnevno trebaju različiti artikli.

  • Saša

    12. april 2021 | 13:01

    Gotovo sam siguran da ovaj direktor govori istinu i da ova priča ima neku drugu pozadinu. Majka jeste čitala ono o čemu priča a ko je to napisao i iz kojih razloga ne bih da žurim sa zaključcima i osudama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA