≫ 

"Ispustili su bebu i smejali se": Još jedna novinarka progovorila o iskustvu sa dr Krajinovićem

Svoje horor iskustvo podelila je i novinarka RTS-a Tijana Radonjić, koju je Krajinović takođe vređao

  • 42
Tijana Rafonjić

Printskrin: RTS

Nakon novinarke Mine Smiljanić, koja je iznela optužbe protiv anesteziologa dr Krajinovića, sve više žena se ohrabrilo da iznese svoja negativna iskustva.

Među njima je i novinarka RTS-a Tijana Radonjić, koja je za Beogradsku hroniku podelila svoju priču. Ona je u 34. nedelji trudnoće, shvativši da nešto nije u redu morala da ode u porodilište. Ispostavilo se da beba nema srčane radnje i upućena je u salu za porođaj, gde je, kako kaže, dugo bila sama. Rečeno joj je da carski rez u ovakvim situacijama nije praksa.

Nakon toga je došao doktor da joj da epiduralnu anesteziju. Prvo je, nakon što je saznao gde je vodila trudnoću rekao da "pažljivije bira frizera nego lekara" a zatim je, saznavši da je novinarka, počeo da je vređa.

- Novinarka, pa tebi anestezija sigurno neće delovati. Svi vi novinari, sudije i tužioci ste šljam ovog društva, ne mogu ni da zamislim na koji način dolazite do funkcija, ne mogu da zamislim, ovo društvo bi bilo mnogo lepše da ne postojite - rekao joj je dok je pripremao iglu da je ubode u kučmu.

Kako je objasnila, od muke nije mogla ništa da kaže, bilo joj je muka, a njen odgovor bio je povraćanje pored kreveta.

Prema Tijaninim rečima, ona je u sali sama provela oko 20 minuta, a kada je došlo svo medicinsko osoblje usledio je novi stres.

- Oni su prosto bebu ispustili iz ruke i počeli da se smeju. Nisam znala da li sam u nekom filmu horor ili šta se dešava oko mene, ali taj smeh i ovog trenutka na mene utiče da se zaledim - rekla je ona.

Video: Dr Darija o preminuloj porodilji u Nišu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • beba

    12. april 2021 | 21:45

    Skoro da je svaka porodilja imala slicnog iskustva, osim one sa dobrim vezama.... Prosto normalna pojava, sto od strane lekara, sto od strane sestrica. Cast izuzecima. Steta sto ranije nije bilo mobilnih da se i dokumentuje!

  • N

    12. april 2021 | 22:29

    Trebalo bi lepo da se svuda postave kamere. Po svim bolnicama. Da se prati rad lekara i ponasanje pacijenata. Ima svega i svacega sa obe strane. Ginekolog koji je poradjao zenu mog druga je morao da je osamari da bi se dozvala pameti. U gluvo doba noci krenuo je porodjaj, uredno se javila muzu koji je doleteo za 5 min(zive pored klinickog centra) da bi odjedanput dobila "pomracenje svesti". Tacnije htela je da se porodi carskim rezom i to je vise puta ponavljala doktoru koji joj je privatno vodio trudnocu. Te noci njega nije bilo a ona je htela posto poto takav porodjaj. Otisla je toliko daleko da kada je doktor video da pocinje svojim nerazumnim ponasanjem da ugrozava bebu resio se na drastican korak-samaranje. To je tehnicki za otakaz ali sa druge strane da nije toga bilo ko zna sta bi se dogodilo. Zato kamere svuda, strogi protokol i za lekare i pacijente. Svi da se ponasaju po PS-u. Ako radis kao lekar nocnu smenu i dezuras ima da budes budan a ne da dremas u ordinaciji. Nema iskaljivanja sopstvenih frustracija na pacijentima. Kad krenete na posao zivce u fioke. Nema toga da si Bog, nisi. Sto se tice pacijenata nema ponasanja kao da ste u najmanju ruku plave krvi, nema crvenog tepiha. Nema da pusite u bolnici krisom a neko od medicinskog osoblja da zmuri na to jel ima saosecanja prema vasim potrebama. Nema da cvilite sto vam se bolnicki "cimeri" ne svidjaju. Za to postoje privatne klinike sa apartmanima.

  • Deda Gaga

    12. april 2021 | 20:04

    Luda kuća!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA