Održan sastanak posvećen napadima na advokate: Uočen napredak u sferi krivičnopravne zaštite

Šef Kabineta ministra pravde i predsednik Radne grupe Marijana Savić Simić istakla je da Ministarstvo pravde zajedno sa Republičkim javnim tužilaštvom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i ostalim državnim organima ostaje posvećeno unapređenju položaja advokature i kroz rad ove radne grupe

  • 0
Ministarstvo pravde  Radna grupa, advokati Foto: Ministarstvo pravde

Radna grupa za praćenje svih slučajeva napada na advokate i unapređenje krivičnopravne zaštite advokata održala je sastanak na kojem su članovi Radne grupe informisani o postupanju u predmetima u kojima su advokati oštećena strana.

Na početku sastanka zamenik Republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je prisutne sa najnovijim informacijama koje su dostupne javnim tužilaštvima o predmetima napada na advokate i ukazao da javna tužilaštva i tokom primene epidemioloških mera radi suzbijanja virisa kovid 19 blagovremeno postupaju u ovim predmetima u skladu sa svojim ovlašćenjima.

Advokat u Beogradu i član Radne grupe Dušan Bratić ukazao je da je u periodu od održavanja prethodnog sastanka Radne grupe do danas znatno unapređena saradnja između Republičkog javnog tužilaštva, Ministartva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde u praćenju svih slučajeva napada na advokate i unapređenju njihove krivičnopravne zaštite, a posebno je pohvalio blagovremeno ažuriranje podataka o predmetima napada na advokate.

Ministarstvo pravde  Radna grupa, advokati Foto: Ministarstvo pravde

Šef Kabineta ministra pravde i predsednik Radne grupe Marijana Savić Simić istakla je da Ministarstvo pravde zajedno sa Republičkim javnim tužilaštvom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i ostalim državnim organima ostaje posvećeno unapređenju položaja advokature i kroz rad ove radne grupe.

Ispred Ministarstva pravde sastanku su prisustvovali šef Kabineta ministra pravde i predsednik Radne grupe Marijana Savić Simić, savetnik u Kabinetu ministra pravde Branko Ilić i viši savetnik Vladimir Vinš. Republičko javno tužilaštvo predstavljao je zamenik Republičkog javnog tužioca Branko Stamenković, Ministarstvo unutrašnjih poslova pripadnici Uprave kriminalističke policije Slaviša Krstić i Darko Marković, dok je ispred Advokatske komore Srbije prisustvovao advokat Dušan Bratić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA