Ispovest Obradovića koji su zverski mučeni i opljačkani: "Rane od pegle sam lečila 8 meseci"

Počinilac ovog zvertsva iz 2018. godine je tek sada identifikovan i to zahvaljujući biološkim tragovima nađenim u kući žrtava. On se trenutno nalazi u zatvoru gde izdržava kaznu od četiri i po godine zbog više prevara

  • 27
Porodica Obradović, opljačkani, Aleksinac Foto: Telegraf.rs

Niko od članova porodice Obradović, koji su 8. septembra 2018. u svom domu u aleksinačkom selu Mozgovo, surovo zlostavljani, a zatim opljačkani, ne poznaje Lozničanina Dragana I. (40), koji je osumnjičen da je sa još tri nepoznate osobe izvršio ovo razbojništvo. 

Iz tog razloga, Julijana (73), njen suprug Miroslav (73) i njihov sin Zoran (54) su ubeđeni da su "tipovani", odnosno da je razbojnike doveo neko ko je znao da su u kući držali veću količinu zlatnog nakita.

Dragan je tek sada identifikovan i to zahvaljujući biološkim tragovima nađenim u kući žrtava. On se trenutno nalazi u zatvoru gde izdržava kaznu od četiri i po godine zbog više prevara.

Dve i po godine posle, Obradovići se i dalje živo sećaju te stravične noći kada su ih razbojnici podvrgli stravičnom mučenju kako bi im ukrali porodični nakit.

- Iz sna nas je probudila buka, ugledala sam pored kreveta dvojicu maskiranih muškaraca, jedan je stao pored mene a drugi kraj supruga i odmah su počeli da nas udaraju. Muž im je kazao "Ko ste, što me bijete?" Ćutali su i nastavili da nas tuku.

Pokušala sam da jednom od njih strgnem masku, a on mi je rekao "Ne diraj!" Zatim mi je skinuo prstenje sa ruku. Muža su mi oborili na pod, a zatim su počeli da viču "Pare, daj pare i zlato!" Sve su živo isprevrtali po kući,  govorili smo im da nemamo novca, ali nije vredelo.

Jedan je zavikao da donesu peglu. Zatim je uključio i počeo je da me gori po nogama od kolena do kuka, te rane sam posle lečila osam meseci. Unuk koji je spavao na spratu je čuo komešanje pa je sišao, odmah su i njega zgrabili.

Muža su počeli da gore svećom a onda su kazali da će i unuka paliti, da će mu ostati ožiljci po licu za čitav život. Kada su počeli da prete deci, odlučila sam da popustim. Odvela sam ih do sobe u kojoj je bila jedna akten tašna puna zlatnog nakita koji smo kupovali za unuke - opisuje Julijana razbojništvo.

Prestravljena žena nije znala da su napadači surovo pretukli i njenog sina Zorana.

- Kazali su "Sada je gotovo!" Ali te zveri, pre nego što su otišli, hteli su da nas još namuče. Dok smo ja i suprug ležali vezani na krevetu, doveli su mi sina namučenog, svog u krvi i unuka,  i polegli ih ispred, da ih tako gledamo, lele mene. Pre nego što su pobegli, vezali su nas i zapretili nam da nikog ne zovemo - priseća se Julijana.

Njen suprug Miroslav je odbijao da kaže gde se zlato nalazi, sve dok razbojnici nisu zapretili da će mu povrediti unuke.

- Tukli su me krvnički, palili svećom po ramenu, govorio sam da nemamo para, da sam te večeri dao hiljadu evra majstorima. Međutim, kada su zapretili unuku, a posebno kada su kazali da znaju da nam je unuka u Nišu, te da su sa njom dvojica njihovih ortaka koji će je silovati, kazao sam ženi "Pokaži im gde je zlato" - kazuje žrtva pljačke.

Najteže povrede od kojih se i dalje leči, zadobio je njihov sin Zoran. Njemu su razbojnici slomili desnu jagodičnu kost i izbili zube.

- Nedavno sam opet bio na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju, kazali su da još ne mogu da mi nameste izbijene zube. Povrede su bile mnogo teške, operisan sam, ali i dalje nisam dobro. Mnogo gore od toga je stres koji smo preživeli, posebno strah za sina koji je tada imao samo devetnaest godina.

To što sam preživeo pratiće me do groba, ne mogu da zaboravim tog čoveka kako me udara i davi. Ranije nismo zaključavali, sada se cimamo na svaki šum. Nikome se nismo zamerili, nikome ništa skrivili, ne mogu da shvatim da smo tako krvnički napadnuti samo da bi bili opljačkani - rekao je pretučeni čovek.

Policija je saopštila da se za ostalom trojicom razbojnika i dalje traga.

Kako je saopštila niška Policijska uprava, razbojnici su Obradovićima ukrali 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dva sata i manju sumu novca.

Kako je objasnila Julijana, njen suprug je godinama radio u Švajcarskoj, a oni su ušteđevinu pretvorili u zlatan nakit kako bi je poklonili svojim unucima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    13. april 2021 | 21:07

    NAROD SE MORA NAORUZATI I SAM BRANITI A OVAJ GODPODIN KOJI JE MUCEN TREBA TU OLOS NA SUDU DA POBIJE AKO VEC ZAKONA NEMA!!!

  • Ја

    13. april 2021 | 21:12

    Држава је укинула смртну казну,али народ не треба да је укида.Наоружајте се и ...зна се шта чека ако неко крене на вас. Што се тиче ЕУ и Савета Европе могу да пљуну под прозор.

  • Цеца 82

    13. april 2021 | 20:54

    Те будале везати затворити у самицу и бацити кључ ужас јадни људи шта су доживели

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA