≫ 

Mama dečaka o kom Srbija polemiše: Pod stresom išao na probnu maturu. Izvinjenje, pa sramna izjava

- I ja sam sutradan isto završila u hitnoj, sa teškom tahikardijom, ne mogu da razumem da delimo vazduh sa takvim ljudima - ispričala je ona

  • 63
Bačka Palanka, majka dečaka Printskrin: TV Prva

Incident koji je uzdrmao Bačku Palanku krajem prošle sedmice, kada prodavac nije hteo da pomogne dečaku kome je pozlilo zbog pada šečera u krvi, još nije dobio epilog. Dok u firmi AD Podunavlje Bačka Palanka čekaju nalaze komisije koja treba da utvrdi činjenice, majka dečaka Marija M. je i dalje ogorčena na sve što se dogodilo.

Marija je za Telegraf rekla kako jedino želi da se vrati u normalu i život koji je vodila pre.

- Mene je ovo jako psihički iscrpelo. Želim samo da se vratimo svakodnevici i da se ovo ludilo što pre završi. Nisam mislila da će ova priča toliko da odjekne. Ispričala sam sve što sam imala, nemam više šta da kažem. Idem na posao, radim po deset sati dnevno, strogo nam je zabranjen telefon, a stalno me zovu zbog ovoga. Imam bolesno dete, imam još dva deteta, više ne mogu da se eksponiram, ne želim na taj način - kaže Marija.

Kako ona objašnjava, iz firme u kojoj radi prodavac koji nije hteo da pomogne njenom detetu, pozvali su je nakon incidenta i rekli da im je žao zbog svega.

- Oni su mene nazvali, izvinjavali se, predeli na telefon kao mačići, posle dva sata su stavili onu njihovu sramnu izjavu. Više sa tim ljudima ne želim ništa. Niko me nije posle pozvao jer oni nemaju šta meni da kažu.

Naime, saopštenje za javnost koje je AD Podunavlje Bačka Palanka objavilo na svom sajtu, u kome navode da njihovi radnici trpe linč i pretnje, ali i da su formirali komisiju koja treba da utvrdi činjenice u vezi sa slučaje, bila je inicijalna kapisla za ono što je usledilo kasnije. Iz firme su isti dan za Telegraf rekli kako imaju neke iskaze koji upućuju na to da je priča montirana. Ovakve poruke koje je Podunavlje poslalo pokrenule su dečakovu majku da odmah reaguje.

- Da nisu napisli onu njihovu objavu, ja se ne bih oglasila. Mene je izrevoltiralo to što su se oni meni izvinjavali, a posle toga u daljem tekstu kažu da nisu znali. Pa šta mi se onda izvinjavate? Bili su kontradiktorni, bila sam izrevoltirana i ta priča je otišla u etar - priča ona.

Posle svega, Marija objašnjava da ju je ceo slučaj veoma potresao.

- Kako bih se osećala? Grozno, potreseno. I ja sam sutradan isto završila u hitnoj, sa teškom tahikardijom, ne mogu da razumem da delimo vazduh sa takvim ljudima. To je to. To je sve što imam da kažem - kaže videno uzbuđena Marija.

Dečak kome je pozlilo se sada oseća dobro, iako je pod stresom.

- Srećom, dete mi je dobro. Ovakve stvari oko bolesti se dešavaju, to se sanira brzo, njemu bude bolje. Njega su sutradan boleli mišići od trzaja i grčenja, ali i to prođe. Treba mu pomoći samo u momentu, mora mu se pomoći jer će umreti. To je takva bolesta. On je sutra ujutru imao odmah probni prijemni ispit, on je maturant, i on je takav išao na to- objašnjava ona.

O tome dokle se stiglo sa istragom i da li ima novih detalja, iz preduzeća AD Podunavlje Bačka Palanka nisu hteli da daju izjave za javnost.

Košta li život deteta 17 dinara?

"Dobar dan, ja sam majka dečaka čiji je život sinoć koštao 17 dinara. Došla sam da vas pogledam u oči i da pitam da li biste, da je on sinoć umro kao pseto ispred vaše radnje, mogli da me danas pogledate u oči", bila je Marijina prva rekacija posle događaja u Bačkoj Palanki koji je brzo odjeknuo u javnosti.

Kasnije je Marija u gostovanju na televiziji "Prva" je rekla da nije imala nameru da targetira firmu u kojoj je bio zaposlen prodavac, već da želi da podigne svest da u Srbiji preko milion ljudi ima dijabetes.

- Moj dečak ima dijabetes tip jedan. Nekad mora da se ubode u prstić i po 20 puta dnevno - rekla je ona.

Saopštenje firme

Kompanija AD Podunavlje Bačka Palanka, čiji radnik nije hteo da pomogne dečaku u nevolji, tvrdi da zbog lažno plasiranih informacijama u medijima njihovi zaposleni trpe linč i uvrede.

"Od svog osnivanja 1953. godine (68 godina) kompanija Podunavlje AD je unapređivala standarde na tržištu i bila primer vrednosti, savesnosti, posvećenosti kupcu, humanog odnosa i društvene odgovornosti nekada Jugoslavije, a danas Srbije. Zbog toga smo informaciju o uskraćivanju pomoći dečaku ugroženog zdravlja, ispred našeg maloprodajnog objekta u Bačkoj Palanci, shvatili veoma ozbiljno i odmah reagovali", navodi se u saopštenju.

Kako kažu, kao kompanija oštro osuđuju i bore se protiv svake vrste diskriminacije i nasilja, uključujući i nasilje koje se vrši plasiranjem i širenjem lažnih vesti.

Video: Bravo Nišlije: Pekara iz ovog grada besplatno deli pecivo siromašnima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da

    15. april 2021 | 00:36

    Ovakva priča može da prođe samo kod onih koji ne poznaju dotičnu gospođu mamu, tatu i da ne spominjemo, jer ga do sad niko nije ni spomenuo..a šta reći o dečaku.. Dečak je otkrio da ima dijabetes, ali ga to ne sprečava da puši sa 14 godina sakrivajući se po dvorištu škole. Malu maturu nije ni osetio, kakav stres..pa on se ni redovnom nastavom nije bavio.. Znači, krajnje je vreme da se ovde uključi socijalna služba.. dete je ispušteno i van kontrole roditelja. Nije to opravdanje ako mu neko namerno nije pomogao, ali verujem da slučaj nije takav kako su predstavili.. Ako ima za cigare, sigurno ima i za nešto slatko da podigne šećer.. Znači postoje uvek dve strane priče..

  • Ser Dolar

    15. april 2021 | 07:07

    Meni se ovde cini da se prica preuvelicava i da brizna mamica ide ka odsteti,mozda manje holivudskih filmova treb da gleda...Ove iz te kompanije treba ugasiti ako se zaista tako postupilo!

  • Previse

    15. april 2021 | 06:00

    Ajde i tebe majko je previse, sta si se raskukala po medijima!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA