Mala Sofija i njen tata prave šou: On se našalio sa njom, a ona pomislila da ima magiju u prstima

Početkom aprila je najavljeno da bi Sofija sa porodicom trebalo da se varti u Srbiju ovih dana iz Amerike

  • 2

Prošlo je osam meseci od kako je devojčica Sofija Mrkuljević otputovala u Los Anđeles i primila zolgensmu, najskuplji lek na svetu. Danas, mala Sofija sedi, priča, uz pomoć roditelja može i da stoji, ali nas i svakim danom zabavlja svojim vedrim duhom.

Naime, Sofijin tata Zoran Mrkuljević objavio je video vožnje u kom se vidi kako ova preslatka devojčica sedi na zadnjem sedištu i pokretom prsta, kao magičnim štapićem, zatvara prozor na automobilu. Kako se može videti, ona je začuđena ovom "magijom" koju izvodi, dok zapravo njen tata upravlja komandama. Mala Sofija je toliko bila oduševljena ovim otkrićem da ga je ponavljala više puta.

Inače, početkom aprila je najavljeno da bi Sofija sa porodicom trebalo da se varti u Srbiju ovih dana iz Amerike, gde je na lečenje otputovala 23. avgusta. Tokom boravka u inostranstvu ona je neprestano vežbala, provodila da na okupacionim i fizikalnim terapijama, a dobijala je u velike količine steroida. Ipak, zahvaljujući napornom radu, postigla je vidne uspehe.

Da podesetimo, Sofija se rodila kao zdravo dete sa ocenom 9. Tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe, ali već u drugom mesecu potpuno je prestala da pomera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled. Sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip I.

Da bi Sofija preživela bilo je neophodno da primi lek Zolgensmu, koji košta neverovatnih 2,1 miliona dolara.

Sada je naša pomoć i podrška, na sličnom putu kao i Sofijinom, potrebna šestomesečnom Gavrilu Đurđeviću iz Kragujevca, za kojeg je dosad prikupljeno oko 600.000 evra, a potrebno mu je 2.5 miliona.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Video: Preslatka Sofija iz dana u dan sve više napreduje: Posle najskupljeg leka može i da stoji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA