≫ 

Lekari u Kragujevcu se i dalje bore za bebu na respiratoru: Razvila simptome kao odrasli pacijenti

Bebino stanje je nepromenjeno

  • 48
Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

Beba stara sedam dana, koja se nalazi na odeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, na respiratoru, razvila je simptome kao odrasli pacijenti.

- Beba je bez promena, na respiratoru i ostaje da se vidi šta će da se dešava. Na rođenju je dobila dobru ocenu, ocenu devet. Bila je stabilna prvih nekoliko sati života. Međutim, od trećeg sata kreće temperatura i tada je urađen antigenski test koji je bio pozitivan - kazala je pedijatar Dragana Savić iz Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Kragujevac.

Beba razvila kliničku sliku kao odrasli pacijenti

- Beba je najmlađi zaraženi pacijent u našoj zemlji... prvo novorođenče sa ovakvom kliničkom slikom. Ne mogu sad da kažem, zahteva ispitivanja virusologa da bismo ustanovili o kakvom se soju radi, ali je razvila tešku kliničku sliku - rekla je Savić za TV Prva.

Prema njenim rečima terapija je delovala.

- Konsultovali smo se sa kolegama iz Beograda, sa naše Klinike za pedijatriju, i u skladu sa njihovim iskustvom opredelili smo se za terapiju koja je delovala, ali ostaje da se vidi da li će biti promena stanja - istakla je Savić.

Na respiratoru i osmogodišnji dečak

U Dečjoj kovid-bolnici KC Niš, dete staro osam godina nalazi se na respiratoru. Kod njega je potvrđena infekcija korona virusom.

Osmogodišnji dečak, koji je na respiratoru, je iz Vladičinog HanaPored infekcije kovidom, on ima i hronične bolesti koje otežavaju oporavak.

- Dete je u teškom stanju, ali je stabilno. Naš pacijent je nekoliko dana primao visoki procenat kiseonika, a onda je priključen na mehaničku ventilaciju. Stanje mu je stabilno, ali ima niz bolesti koji otežavaju njegov oporavak. Ipak, svi smo optimisti jer deca su zaista veliki borci - rekao je dr Ivica Nakev, koordinator Dečje kovid-bolnice u Nišu, pisale su Novosti.

Video: Novorođenče sa simptomima kovida na respiratoru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana

    17. april 2021 | 12:16

    Hej, antivakseri, oni koji negiraju bolest misle da je gripic i da ce tek tako proci. Zelela bih da vam porucim da je sad dosta...dosta je bilo. Drzava nek napravi kinkretne korake jer ovim tempom sa ovakvim ljudima mozemo samo vek unazad. Bize spasi neduzne.

  • Majka

    17. april 2021 | 12:24

    Boze spasi ovog andjela neduznog!

  • Dj

    17. april 2021 | 12:20

    Izdrzi muko mala!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA