≫ 

Zima u aprilu se nastavlja: Rano je da mislimo o 1. maju, sunce neće pošteno ogrejati još 10 dana

Tek u sredu i četvrtak možemo da očekujemo poboljšanje vremena, ali još će biti suviše rano za odlaganje kišobrana

  • 12
Kiša kišobran ljudi ulica vreme

Foto: Tanjug/AP

Produženoj zimi u aprilu, jutarnjem mrazu i provejavanju snega u nizijama je odzvonilo, ali proleće nam se tek polako i stidljivo prikrada. Pravo, sunčano vreme bez kiše, još nije u najavi, a teško je prognozirati i kakvo nas vreme očekuje za 1. maj kaže meteorolog Đorđe Đurić.

- Početkom sedmice se nastavlja promenljivo vrmeme, što znači da će biti povremeno kiše i pljuskova, ali i sunčanih perioda. Dakle, biće nešto toplije. Suta i prekosutra nas očekuje temperatura od oko 10 stepeni - kazao je Đurić.

Tek u sredu i četvrtak možemo da očekujemo poboljšanje vremena, ali još će biti suviše rano za odlaganje kišobrana.

- U sredu i četvrtak konačno više sunca, tempetature u skladu s kalendarom, do 20 stepeni. Međutim, u četvrtak uveče stiže novo naoblačenje sa kišom, pa pd petka i subote sledi manje zahlađnenje. To neće biti one jesenje niske temperature, već, ipak, prolećne, a pad će biti od 5 do 7 stepeni - objašnjava meteorolog.

I tu nije kraj preokretima. Nema stabilizacije vremena na vidiku ni od idućeg ponedeljka. Ipak, neće biti hladno kao proteklog vikenda, temperature će biti prolećne, ali biće friško i nestabilno.

- Još je sve pod znakom pitanja za 1. maj - ističe Đurić.

I tako ćemo iz kišnog aprila zakoračiti u maj i jun, koji su, inače, uobičajeni meseci sa najvećom količinom padavina. To su topli meseci, ali padavine su pljuskovite. To su oni dani kada nam se u toku jednog popodneva poplave ulice, a sutradan kao da ništa od toga nije bilo.

- To je vreme kao na Maldivima. Tamo imate letnje kišne dane i to je topliji deo godine. A zima im je hladniji deo godine, sa temperaturama od oko 25 stepeni - priča Đurić.

Opis vremena za maj i jun, naravno, nije prognoza, već nešto što se ponavlja iz godine u godinu. Nažalost, to znači i poplave, koje su poslednjih godina čini se, sve učestalije.

Video: Sneg upravo veje na severu Grčke: Mi smo izgleda dobro prošli

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marzava

    18. april 2021 | 19:09

    Stalno se spominje globalno zagrevanje..bice sve toplije i toplije a ja potrosih 20 metra drva,odose dve plate...

  • Budalgin

    18. april 2021 | 18:56

    Ja uživam u vrelom sunčanom aprilu sa natprosečnim temperaturama za ovo doba godine! Tako je u februaru meterolog Todorović najavio a ja se držim njegove prognoze!

  • DARKO 100%

    18. april 2021 | 18:47

    Ja se uzdao u Zdravka Colica i april u Beogradu a ono baba marta nikako da se upokoji😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA