≫ 

Na Kosovu ostaje do daljeg na snazi policijski čas: Od sutra počinju da rade ugostitelji

Zabrana kretanja se ne odnosi na hitne slučajeve, zatim za zdravstvene radnike, osoblje zaduženo za bezbednost građana i operatere koji izvode javne radove i usluge

  • 0
Virus Outbreak Kosovo, Priština Kosovo koronavirus Foto: Tanjug/AP, Visar Kryeziu

Kosovska vlada odlučila je da ostane na snazi zabrana kretanja od 22:30 uveče do 5:00 izjutra, kao mera prevencije u borbi protiv širenja kovida 19, dok će od ponedeljka prestati zabrana rada ugostitelja.

Zabrana kretanja se ne odnosi na hitne slučajeve, zatim za zdravstvene radnike, osoblje zaduženo za bezbednost građana i operatere koji izvode javne radove i usluge.

Ograničenje kretanja ne važi ni za ekonomske operatere koji obezbeđuju funkcionisanje lanca snabdevanja, ali pod uslovom da im je data posebna dozvola iz EDI sistema kosovske poreske uprave, navodi se u odluci kosovske vlade.

Na večerašnjoj sednici je, takođe, odlučeno da „javne i privatne institucije svih nivoa obrazovanja nastavljaju predavanja u skladu sa relevantnim smernicama za obrazovni sektor".

Takođe, zabranjeno je svim privatnim i javnim institucijama svih nivoa obrazovanja da organizuju vannastavne aktivnosti, kao što su ekskurzije, grupne šetnje ili studentske zabave.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA