≫ 

Svi đaci od danas u klupama, posle pet nedelja pauze

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski

  • 0
POČETAK ŠKOLE, škola, đaci, učenici Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Posle pet nedelja pauze, danas se đaci vraćaju u osnovne i srednje škole.

Oni će nastavu pohađati po modelu od 1. septembra - po smenama, sa manje učenika u odeljenjima, uz obavezu nošenja maski.

Od prvog do četvrtog razreda će kao i do sada ići svakodnevno u školu, podeljeni u grupe. Stariji osnovci od petog do osmog nastavu će pohađati naizmenično - dan u školi, dan onlajn, a srednjoškolci jedne nedelje idu u školu, a druge nastavu prate od kuće.

Čas u školi traje 30 minuta. Nošenje zaštitnih maski i održavanje distance je obavezno.

Ministar prosvete Branko Ružić je rekao da su brojke pale i da misli da je vaspitnoobrazovni sistem prosto pokazao svih ovih meseci da nije mesto za transmisiju virusa korona ali je dobro da je napravljena jedna pauza.

Broj učenika koji su istovremeno u školi ne sme da pređe polovinu đačke populacije. Odeljenja su uglavnom podeljena u dve grupe. Ocene koje se upisuju u dnevnik đaci mogu dobiti na osnovu usmene ili pisane provere znanja u školi.

Video: Brnabić: Zamoliću Krizni štab za mišljenje o vrtićima i školama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA