≫ 

Preminula beba od 9 dana iz Kragujevca koja je bila zaražena korona virusom

Beba je prethodno bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj gde je i preminula

  • 34
Beba, Tiršova Foto ilustracija: Nikola Jovanović/Marko Todorović

Beba iz Kragujevca, koja je bila zaražena korona virusom, imala citokinsku oluju i razvila simptome kao odrasli, nažalost, preminula je, saznaje Telegraf.rs. Ona je bila prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u Beogradu, ali je uprkos svim naporima lekara preminula.

Beba je prethodno iz Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, gde su se lekari od njenog rođenja borili za njen život, prebačena u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj.

- Novorođenče uzrasta 9 dana, u veoma teškom stanju, zbog multisistemskog popuštanja iz UKC Kragujevac prebačeno je UDK Tiršova. Tokom lečenja od infekcije covid 19, koja je kod novorođenčeta potvrđena odmah po rođenju, u UKC Kragujevac su primenjene sve terapijske procedure, neophodne u lečenju infekcije covid 19 u neonatalnom uzrastu - kažu za Telegraf.rs u Tiršovoj:

- Tokom lečenja, zbog razvoja multisistemskog popuštanja svih organa, novorođenče se uz lekarsku pratnju prebacuje u Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj, zbog nastavka lečenja, koje podrazumeva zamenu bubrežne funkcije i lečenje respiratornog distresa i sekundarne plućne hipertenzije.

Dodaju da na primenjenu terapiju tokom lečenja, nažalost, ne dolazi do poboljšanja:

- Pogoršava se multisistemsko popuštanje što dovodi do smrtnih ishoda bebe - kažu za Telegraf.rs u ovoj dečijoj klinici.

U UKC Kragujevac kažu da je beba juče popodne u veoma teškom teškom stanju prebačena je u Dečju kliniku u Tiršovoj.

- Tokom lečenja od infekcije virusom korona, lekari su primenili sve terapijske procedure neophodne za lečenje kovida. Beba je prebačena u Tiršovu, gde su postojale bolje mogućnosti za njeno lečenje, ali na žalost novorođenče je preminulo. Lekari su učinili sve da spasu život bebe - rekli su u UKC Kragujevac.

Ovo novorođenče rođeno je prošlog petka, 9. aprila.

Dete je stiglo na svet zaraženo korona virusom. Zarazila se još dok je bila kod majke u materici. U prvim satima je bila dobro, ali je trećem satu dobila temperaturu a ubrzo je razvila i sve simptome zapaljenja.

Stavljena je i na respirator. 

Redakcija portala Telegraf.rs porodici izjavljuje iskreno saučešće. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krle

    19. april 2021 | 13:09

    Putuj Andjele mali,tamo gde te nista ne boli.Svi koji ste protiv vakcinisanja,stidite se !!!!

  • Paja

    19. april 2021 | 13:07

    I posle nemojte da se vakcinisete.... Andjeo mali

  • Cica

    19. april 2021 | 13:07

    Ne daj bože nikome. 😥

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA