Ipak nema sednice Kriznog štaba, koja je najavljivana za danas

Lončar je zamolio medije da ne insistiraju unapred na tome da se priča šta će se dogoditi

  • 8
Zlatibor Lončar Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je sednicu Kriznog štaba, koja je trebalo da se održi danas, a na kojoj je trebalo da bude reči o epidemiološkoj situaciji u zemlji. Međutim, kako saznajemo iz medicinskog dela Kriznog štaba, sednica danas ipak neće biti održana.

- Nismo dobili poziv - rečeno je za Telegraf.rs.

Lončar je juče, na pitanje da li će govoriti o potencijalnom ublažavanju mera, zamolio medije da ne insistiraju unapred na tome da se priča šta će se dogoditi.

- Nemojte insistirati, dovodite ljude iz Kriznog štaba u nezgodnu situaciju, onda oni daju neku izjavu i zbunjuju se građani. Nemojte unapred da pričamo šta će biti.

Na osnovu analize situacije popuštaće se mere. Ništa ne moze da se predvidi, to nas je uostalom korona i naučila - naglasio je ministar.

Takođe, Lončar je naveo da se na sednicama Kriznog štaba razgovara o svim relevntnim činjenicama i brojevima kako bi se procenila situacija, ali i zaštitio zdravstveni sistem, zdravlje ljudi, funkcionisanje privrede i ekonomije.

Video: Kon o izjednačavanju cena PCR testa za naše državljane i strance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA