Meštani čačanskih sela danima nemaju vodu: Stanje je jako teško i potrajaće još neko vreme

Ozbiljan kvar pravi velike probleme

  • 0
Čačak, voda

Foto: RINA

U selima Vranići i Trbušani kod Čačka usled kvara na vodovodnoj mreži nekoliko desetina domaćinstava nema vodu već nekoliko dana. Osim privatnih kuća, tu se nalaze i poslovni objekti što dodatno otežava situaciju.

- Probušena je vodovodna cev, čuo sam da se dogodila greška prilikom izvođenja radova na izgradnji autoputa koji do Požege prolazi kroz naš kraj. Vode nema već danima i stanje je jako teško, a prema nekim najavama sanacija kvara potrajaće još neko vreme. Nadam se da će nam neko izaći u susret. U Domu za stare ima 30 korisnika koji svakodnevno zahtevaju posebnu negu, bez redovnog snabdevanja vodom, znamo svi da je to nemoguće - rekao je za RINU Pero Marić, vlasnik Doma za stare u Vranićima.

Sa problemom se suočavaju i meštani Trbušana, dok su žitelji čačanskog naselja Lugovi nakon jučerašnjeg kvara dobili vodu.

- Ta domaćinstva nisu u našem sistemu vodosnabdevanja, jer su priključeni na lokalni vodovod i snabdevaju se sa sistema Bačevci. Nakon što smo primili pozive meštana u naselju Lugovi, povezali smo ih na sistem Rzav i dobili su vodu. Tako će biti dok se kvar ne reši na njihovom lokalnom sistemu - izjavio je Zoran Pantović, direktor JKP "Vodovod" u Čačku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA