U studentskim domovima obeležen Dan planete Zemlje

- Studenti su i danas, svojim volonterskim učećem u svim domovima, pokazali da im je očuvanje zaštite životne sredine itekako važno.

  • 0
red, dan planete zemlje

Foto: Goran Milićević i Žaklina Medenica

Povodom obeležavanja Dana planete Zemlje organizovano je sađenje sadnica u studentskim domovima širom Srbije. Povodom ove akcije obezbeđeno je 200 sadnica javora, mleča i kestena koje su posadili studenti. U Studentskom gradu u Beogradu sađenju su prisustvovali ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, direktor Ustanove Studentski centar "Beograd" Goran Minić, državni sekretar za prosvetu Marjana Mijatović, državni sekretar za omladinu i sport Milan Savić, predsednik Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) Stefan Milić i predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS) Margareta Smiljanić.

Direktor Ustanove SC "Beograd" Goran Minić istakao je da su akciju podržali sa velikim zadovoljstvom i da ona predstavlja nastavak procesa ozelenjavanja i hortikulturnog sređivanja studentskih domova, kako bi oni bili što lepša, a pre svega zdravija sredina za život svih studenata.

- Podsetiću da smo u prethodnom periodu zasadili oko 400 sadnica u kompleksima studentskih domova, što je značajno ulepšalo prostor. Studenti su i danas, svojim volonterskim učećem u svim domovima, pokazali da im je očuvanje zaštite životne sredine itekako važno. Upravo iz tog razloga, kako bi domovi u našem glavnom gradu bili uređeni, a samim tim i standardi za život i rad što bolji, nastavićemo i u narednom periodu sa istim aktivnostima - dodao je Minić, koji je zahvalio studentima i organizacijama na inicijativi i današnjem zalaganju, a predstavnicima Vlade Republike Srbije na ogromnoj podršci.

red, dan planete zemlje

Foto: Goran Milićević i Žaklina Medenica

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam danas mogla da posadim stabla zajedno sa studentima, potpredsednikom Vlade i resornim ministrom Ružićem, državnim sekretarima i direktorom Minićem koji uvek podrži ili inicira ovakve akcije. Više od 200 stabla će danas, u studentskoj akciji, biti posađeno širom zemlje - u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici. Današnja akcija je organizovana na Dan planete Zemlje, a mi ćemo se truditi da one budu češće, bez obzira na to koji je dan - rekla je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

- Stvaranjem bolje životne sredine, stvaramo kvalitetnije uslove za budućnost i zdraviji život svih nas. Važno je da kao mladi ljudi i nosioci ovog društva jedinstveni nastupate u akcijama, ciljevima jer jedino tako možete jasno poslati poruku da su mladi aktivni i da žele da rade na boljoj društvenoj zajednici za sve nas. Želim da čestitam Centru za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB-u) i Studentskoj konferenciji univerziteta Srbije (SKONUS-u) na organizaciji ovakvog događaja i poruci koju na Dan planete zemlje studenti u 6 gradova naše države šalju, kao i Ustanovi Studentski centar Beograd koji iz godine u godinu omogućavaju studentima pogodniji život u studentskim domovima - poručio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić.

red, dan planete zemlje

Foto: Goran Milićević i Žaklina Medenica

Ispred SKONUS-a obratila se predsednica organizacije Margareta Smiljanić koja je objasnila da je povodom Dana planete zemlje osam univerziteta u šest gradova sa preko 50 studentskih organizacija poslalo je poruku da je studentima važno u kakvim životnim uslovima živimo. Ona je dodala da su CEROB i SKONUS ovom akcijom želeli da poruče da su mladi spremni na aktivnosti koje će doprineti većoj svesti o važnosti životne sredine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA