≫ 

Od danas svi gledaju prognozu: Ključan je 1. maj, evo šta kaže meteorolog Đorđe

Najsunčanije za 1. maj biće na jugu zemlje

  • 8
oblaci, kiša, vremenska prognoza, pejzaž, KOVILJSKI RIT PRIRODA NOVI SAD Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Dok meteorolozi najavljuju izvesno pogoršanje vremena, nestabilnu nedelju, svi se pitaju kako ćemo dočekati praznike i hoće li nam, uz koronu, još i vreme upropastiti Prvi maj i Vaskrs.

Meteorolog Đorđe Đurić do detalja opisuje razvoj vremenskih (ne)prilika od nedelje do praznika.

- Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i subotnja i kretaće se od -1°C do 5°C u nižim predelima, a na Pešteru do -5°C. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21°C, u Beogradu do 19°C. Dakle, ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Mraz ovog vikenda može naneti samo dodatne štete već mnogo oštećnim kulturama od prethodnih mrazova tokom aprila i marta. Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovartnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponedge uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -1 do 5°C, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21°C. Nakon jutarnjih 5°C, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19°C.

U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11°C na severozapadu do 19°C na jugoistoku Srbije. U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16°C, u Beogradu do 13°C.

Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugu Srbije, u Beogradu u zavosnosti od dana od 19 do 24°C - objavio je Đurić.

Video: Da li konačno imamo dokaz da se na vremenske prilike utiče?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đura

    25. april 2021 | 10:38

    Daj bože da pada kiša i da bude hladno, biće manje zaraženih, izbodenih, tuča, saobraćajnih nesreća itd...

  • lol

    25. april 2021 | 08:58

    Prvi maj se slavi dva dana: prvog dana slave oni koji imaju, a drugog - oni koji nemaju posao!

  • Дими

    25. april 2021 | 08:24

    "мразови" 🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA