≫ 

Poziv srpskoj dijaspori da dođe na vakcinaciju 15. maja: Za prijavu imaju još nešto više od 24 sata

Svi koji se na ovaj način prijave, 1. maja dobiće potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja 2021.

  • 8
Vakcinacija vojnih veterana iz Republike Srpske u Nišu, Dr Miodrag Lazić Ilustracija, Foto: D.K.

Tim programa za povezivanje sa srpskom dijasporom "Tačka povratka", uz podršku Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu i Vlade Republike Srbije, obezbedio je poseban termin za vakcinaciju državljana Srbije iz dijaspore, 15. maja u Beogradu.

- U proteklom periodu stiglo nam je mnogo pitanja iz dijaspore u vezi sa vakcinacijom protiv Kovid-19 u Srbiji. Glavni problem na koji su nam ukazali naši građani u dijaspori koji žele da se vakcinišu je to što nisu mogli da dobiju tačan termin za vakcinaciju više dana unapred, kako bi imali dovoljno vremena da organizuju putovanje u Srbiju - kaže direktor programa "Tačka povratka" Ivan Brkljač.

Da bi se izašlo u susret ovoj potrebi, "Tačka povratka" će, uz podršku Kancelarije za IT i Vlade Srbije organizovati vakcinaciju državljana Republike Srbije koji žive u inostranstvu 15. maja u Beogradu.

Formular eUprave za prijavu zainteresovanih za ovaj termin dostupan je na sajtu „Tačke povratka“ (https://tackapovratka.rs/poziv-za-vakcinaciju-dijaspore/). Svi koji se na ovaj način prijave 1. maja 2021. dobiće potvrdu o terminu vakcinacije, kao i o tačnom vremenu kad treba da budu na Beogradskom sajmu 15. maja 2021.

Prijave do 30. aprila u 23.59

Važno: Prijava za vakcinaciju državljana Republike Srbije iz dijaspore biće otvorena do petka, 30. aprila u 23.59 sati.

Prijavljeni državljani Srbije iz dijaspore će moći da biraju između vakcina Fajzer-BioNTech, Sinofarm i Sputnjik V, a drugu dozu će primiti takođe na Beogradskom Sajmu 5. juna 2021.

Ovaj poziv se odnosi isključivo na državljane Republike Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    29. april 2021 | 18:38

    Vidim svi trce na vakcinaciju sve polomise noge koliko zure....

  • 534

    29. april 2021 | 18:53

    Neka ih tamo jer svuda je bolje nego u Srbiji. Pa kad je bolje...

  • J...

    29. april 2021 | 18:50

    Mogli su da im organizuju i jatove avione po povoljnoj ceni i svima dobro!zivim u kraju gde ima puno ljudi koji su u inostranstvu ali nema ih!testovi skupi i ...nema ih!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA