≫ 

Luka je bio srpska "beba džin": Imao je 6 kg na rođenju, sve mu je bilo malo, a ovako izgleda danas

- Prvo dete na rođenju je bilo teško oko četiri kilograma i svi su govorili da je krupnije, ali kad je Luka došao na svet svi su ostali bez reči - rekla je mama Marija

  • 3
Luka Filipović, beba dzin Foto: RINA/Privatna arhiva

Luka Filipović, petogodišnji dečak iz Ljiga, još kao novorođenče bio je pod budnim okom javnosti i oko njega su sevali blicevi. Rođen kao jedna od najkrupnijih srpskih beba u poslednjih nekoliko decenija, sa svojih 5.900 grama i 64 centimetra dužine, zaista je bio "beba džin".

Majka Marija porodila se tada na carski rez, i kaže da je i prva njena beba bila krupnija, ali da ih je ovaj delija sve iznenadio. Danas je Luka živahni petogodišnjak i zbog toga što je rođen kao veoma krupan nije imao nikakvih problema.

- Prvo dete na rođenju je bilo teško oko četiri kilograma i svi su govorili da je krupnije, ali kad je Luka došao na svet svi su ostali bez reči. Nije imao nikakvih zdravstvenih problema, što je najvažnije u tim situacijama. Doktori kažu da su često problematičnija krupnija novorođenčad od onih koja su rođena kao izrazito sitna - kaže za RINU Marija.

Zanimljivo je bilo što su Luki sve stvari koje su mu roditelji i rodbina kupili kako bi se pripremili za novog člana porodice, bile male. Nosio je garderobicu nekoliko brojeva veću od svojih vršnjaka.

- Pitali smo se kako će odrastati kasnije, pošto osim što je bio poprilično težak imao je i visinu od čak 64 centimetra. Kad su mi ga doneli prvi put nisam imala osećaj da je u pitanju tek rođena beba, pošto je on bio mnogo krupniji. Sada sa svojih nepunih pet godina on ima oko 27 kilograma i viši je od svojih vršnjaka, ali se ne vidi preterana razlika - rekla je Marija.

Luka obožava da se vozi bickl i rolere, a njegova majka kaže da je poprilično spretan, brzo savladava sve prepreke i da nema reči o tromosti o kojoj se često govori kad su u pitanju krupnije bebe i mališani.

Video: Mala Betmenka u Rusiji pred šansom za novi život

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • НС.

    30. april 2021 | 12:25

    БОГУ ХВАЛА. ДА ОСТАНЕ ЗДРАВ И ЖИВ , И ОН И ЊЕГОВА ПОРОДИЦА

  • Neko

    30. april 2021 | 20:36

    Neka je zuv i zdrav💓

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA