≫ 

Naoružajte se strpljenjem, počinje haos na Milošu Velikom: Ovo su "paketi" koji vas čekaju za prolaz

Danas je zabeležena povećana gužva na obilaznici oko Čačka, dok je sam auto-put bio prohodan

  • 37
Milos Veliki uto-put,  naplatna rampa u Preljini fotorina Foto: RINA

JP "Putevi Srbije" najavljuju da se u toku sutrašnjeg dana, a naročito popodne i uveče, očekuje pojačan saobraćaj duž auto-puta "Miloš Veliki".

- Putevi Srbije preduzimaju sve neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, svi naplatni kanali biće u funkciji bez minuta pauze.

Duž auto-puta Miloš Veliki na portalima sa izmenljivom saobraćajnom signalizacijom biće istaknuta obaveštenja o zadržavanjima na naplatnim stanicama i stanju na auto-putu. Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP "Putevi Srbije".

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

Podsećamo, danas je zabeležena povećana gužva na obilaznici oko Čačka, dok je sam auto-put bio prohodan.

Velike gužve zabeležene su 30. aprila, kada su na naplatnoj rampi u Preljini formirane kolone dugačke nekoliko kilometara, a vozači, da bi nastavili put, čekali i po nekoliko sati.

Gužve i prema Crnoj Gori

Gostun Foto: RINA

Nakon prazničnog odmora, saobraćajne gužve u svim pravcima su neminovnost na srpskim putevima. Pojačan intenzitet saobrćaja osim na autoputu Miloš Veliki je i na magistralnom putu od Zlatibora ka Crnoj Gori, a kolona vozila forimirana je kod Brodareva u blizini graničnog prelaza Gostun.

- Kad smo dolazili na Zlatibor nije bilo gužve, samo nekoliko minuta zadržavanja na granici. Sada je situacija potpuno druačija, u koloni smo duže od pola sata i verovatno ćemo biti još toliko - kaže za RINU jedan od vozača.

Saobrćajne gužve ne bi trebalo da čude, jer je samo kroz planinu Zlatibor prethodnih nekoliko dana prošlo oko 30.000 gostiju, a skoro svi smeštajni kapaciteti bili su popunjeni i na Zlataru i Tari.

Veliki broj gostiju stigao je upravo iz susedne Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

(Teegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marko vracar

    3. maj 2021 | 19:16

    Dodjosi ne dolazite u bg!!!! Ostanite u svojim selima!

  • Djuro

    3. maj 2021 | 19:02

    Srbija Putevi da rade na smanjenju guzve - uveli bi vinjete i nema cekanja na naplatnim rampama , ali Putevi Srbije tako ne mogu da otimaju pa im ne odgovara !!! Vinjeta za kalendarsku godinu u Svajcarsko 40 chfr i vozi gde hoces , Austriji 92€ godisnja vinjeta . A ja sto prodjem jedmom od SU do Preseva i vratim se uzmu mi 30 chfr , banda

  • Mladen

    3. maj 2021 | 19:26

    Ima vinjeta ili tag , putevi zahtevaju modernizaciju , elektronski tag ili pri registraciji da se izdvaja suma za auto - put pa da nema gužvi. Ovako se nismo odmakli od 1941 , kućice i naplatne rampe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA