≫ 

Već sad haos na putevima, kolona duga 5 kilometara: "Srećan povratak sa Zlatibora svima koji slave"

Još ima vremena da poslušate savete AMSS-a kako da izbegnete gužve

  • 22
Autoput, gužva na auto-putu Foto: Marko Jovanović

Kao što je bilo očekivano za danas, počeo je haos na srpskim putevima, pa je od Čačka do Zlatibora već sada pozpuni zastoj. Nisu mnogo pomogli ni saveti AMSS-a kojim putevima da se ide kako bi se gužve smanjile. Čini se u ovom trenutku da su svi vozači krenuli svojim uobičajenim rutama.

Kod kožare u Užicu se dogodila saobraćajna nezgoda, zbog čega je došlo do zastoja u saobraćaju. Dopisnik RTS-a javlja da je od Bele zemlje do Užica iz pravca Zlatibora kolona vozila dugačka pet kilometara.

Dok čekaju u kilometarskim kolonama da se pomere s mesta, vozači na društvenim mrežama objavljuju snimke u kojima se vidi kakvo je trenutno stanje. Kako sada izgleda, mogao bi se ponoviti scenario od četvrtka kada se na naplatnoj rampi Preljina čekalo dva sata.

Jedan korisnik Tvitera se čak i našalio, pa je ispod snimka napisao: "Srećan povratak sa Zlatibora svima koji slave". A jedan od komentara na ovaj snimak je: Do kuće samo preko krovova automobila". Napominje se i da je ovakvo stanje sve do uključenja na auto-put Miloš Veliki.

Do zastoja je došlo i na alternativnom pravcu od Sevojna preko Trešnjice. Zbog saobraćajne nezgode vozač teretnjaka krenuo je tim putem i doveo do kolapsa u saobraćaju.

Slična situacija se očekuje u popodnevnim satima i na ostalim deonicama, posebno kod Preljine.

Zlatibor, gužva, saobraćaj Kolona duga pet kilometara/ Foto: Printskrin RTS

Podsećamo, AMSS je u toku dana dao savete kako da se izbegnu najveće gužve:

1. Vozači vi od Požege trebalo da krenu preko Ovčarske klisure ili da skrenu prema Kosjeriću, a zatim putem prema Valjevu, do naplatne rampe Lajkovac.

2. Ako ipak krenu "Milošem Velikim", iz Auto moto saveza su rekli da će na velikim displejima na auto putu biti informacije o zastojima i mogućim alternativnim pravcima.

3. Ako ste navikli da vozite Ibarskom magistralom, iz Auto moto saveza savetuju da od Gornjeg Milanovca krenu preko Rudnika prema Topoli, a onda do Stepojevca. Trebalo bi potom Beogradu prići preko Mladenovca, preko naplatne rampa od Mali Požarevac ili pravcem preko Sopota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    4. maj 2021 | 14:36

    Renovirajte i pravite regionalne puteve! A ne samo ove koje naplacujete.

  • Dejan

    4. maj 2021 | 14:39

    Vraćaju se ljudi u Beograd iz svoje postojbine...

  • Nikola

    4. maj 2021 | 15:19

    Krenuli od kuća u beograd hahahah e crna Srbijo 20 godina da se zabrani naseljavanje u Beograd

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA