≫ 

Braća Bojanović žive u stogodišnjoj kući, pred Uskrs se zapalio odžak: Noću se boje da će pasti krov

Pitanje je dana kada će se trošna građevina potpuno urušiti

  • 3
Brezova, Ivanjica

Printscreen Youtube/ Info LIGA Ivanjica

Braća Milijanko i Stanimir Bojanović iz ivanjičkog sela Brezova žive u kući staroj skoro sto godina, pravljenoj od kamena, čatme i blata. Svake noći strahuju da će se krov prolomiti, a kamene ploče kojima je kuća prekrivena pasti na njih. Dodatno im se, pred Uskrs, zapalio odžak i zahvatio drvene grede, tako da je pitanje trenutka kada će se ova trošna građevina potpuno urušiti.

Novca za novu kuću nemaju jer su se zbog starih roditelja odrekli posla u gradu i vratili selu, kako bi im olakšali poslednje dane života. Nažalost, braća sada žive samo od tridesetak ari malina i malo kupina, a obojica su slabog zdravlja.

- Oboje su umrli '95. godine, za mesec dana. A tu smo zbog njih i ostali. Otac je bio nepokretan. Posle majka bila. Kupali smo i presvlačili oba roditelja. To je bio užas - navode braća koliko im je njihova bolest teško pala.

O prihodima govore sa rezervom. Deo bude povučen i pre nego što ga zarade.

- Avans povučem i pre nego što to rodi. Imaš troškove za đubrivo, za prskanje... Kupini je cena loša već tri godine. Bereš, bereš, onesvestiš se za 100 kg, 4.500 dinare. Nas dvojica, ceo dan - objašnjavaju koliko je teško steći.

Kažu i kako deo novca troše na lekove. Jedan je dijabetičar, sa bolesnim bubrezima. Uzrok kašlja drugog brata nije jasno ni utvrđen. Kažu da je moguće kako je to "na nervnoj bazi".

Pomoć, iako im je preko potrebna, do sada nisu tražili. Ali kako je trošna građevina već postala rizična za život, nadaju se da će lokalna samouprava , nadležne institucije i ljudi dobrog srca shvatititi njihovu nevolju i pomoći im da dobiju siguran krov nad glavom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA