Osvanuo mural preminulom vođi srpskog ogranka "Noćnih vukova": "Opraštamo se od ljudske veličine"

Švaba je preminuo od posledica infarkta

  • 4
Saša Savić Švaba, mural

Foto: Jugmedia

Saša Savić Švaba (44) vođa srpskog ogranka ruskog moto kluba "Noćni vukovi" preminuo je od posledica infarkta, a u njegovu čast u Nišu oslikan je mural.

- Okupila nas je ideja usled nedavnog nemilog događaja, kada nas je napustio Saša Savić Švaba, te smo sa prijateljem našeg udruženja akademskim slikarom Savom Mišićem odlučili da posvetimo mural u Ulici Milunke Savić, na zgradi broj 2 - rekli su za Jugmediu iz Udruženja Radne akcije Delijski vis Niš.

Kako su dalje dodali, na najkreativniji način, a shodno njihovim mogućnostima opraštaju se od ljudske veličine kakav je Saša bio.

- Ovom prilikom iskazujemo poštovanje i saučešće porodici i njegovim prijateljima i dočaravamo njegovu ulogu i značajnost za celokupno naše društvo i kulturu - poručili iz ovog Udruženja.

 

Klub ljubitelja motociklizma „Night Wolf MG Srbija“ koji se ubrzo transformisao u ogranak ruskih „Noćnih vukova“ osnovan je 2008. godine. Savić je ovako objašnjavao ciljeve ovog udruženja.

Naša misija je očuvanje srpsko ruske istorijske baštine, kulture, vere, svega što nas povezuje. Osim u Srbiji imamo članove u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Različitih smo profesija, od fizičkih radnika do doktora nauka i akademika, ali svima nam je zajedničko patriotizam i ljubav prema Rusiji – pričao je Savić koji je po profesiji bio koordinator unutrašnje kontrole za jug Srbije u AMSS.

Savić je ponosno isticao da je šest puta bio u društvu ruskog predsednika, te da je nosilac pet njihovih odlikovanja uključujući i jednog kojim ga je nagradilo Ministarstvo odbrane ruske federacije.

Savić je između ostalog bio nosilac Ordena Ministarstva odbrane Ruske Federacije, orden Miloš Obilić je dobio od balkanske kozačke jedinice Rusije za zasluge širenja srpsko ruskog prijateljstva, Vidovdanski krst drugog reda koji se dodeljuje za humanitarni rad našem narodu na Kosovu i Metohiji uručilo mu je Udruženje ratnika policije, a nosilac je ordena koji mu je dodeljen povodom 200 godina Georgijanskog krsta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA