≫ 

Slađan ostao bez ruku deminirajući kasetne bombe: 22 godine od stradanja tokom bombardovanja u Nišu

Na Univerzitetskom trgu u Nišu obeležena je godišnjica stradanja srpskih žrtava

  • 6

Parastosom i polaganjem venaca na Spomenik žrtvama NATO agresije na Univerzitetskom trgu u Nišu, danas je obeležena 22. godišnjica stradanja civila od kasetnih bombi, kada je poginulo 16, a ranjeno 18 osoba.

General Vladimir Lazarević rekao je da su se NATO zločinci na današnji dan 1999. obračunavali sa nepostojećom vojskom i nedužnim civilima, koristeći kasetnu municiju koja je, ističe, zabranjena.

- I ovoga dana, i ove godine pitamo isto što smo pitali svakoga dana u protekle 22 godine - zašto su NATO zločinci ubijali naše sugrađane i do kada će ovaj stravični zločin, masakr ostati bez kazne? - upitao je Lazarević.

Dodao je da se znaju imena pilota, njihovih komandanata, komandanta svih NATO snaga koji su ubili naše građane i dodao da se sva ta imena nalaze u presudama Savezne Republike Jugoslavije za počinjene zločine.

- Nama ostaje danas samo da se poklonimo senima stradalnika, ali i da ne dozvolimo da ih ponovo ubijaju time što ćemo zaboraviti te nevine žrtve - rekao je Lazarević.

Deminer Slađan Vučković, koji je ostao bez obe ruke deminirajući kasetne bombe na Kopaoniku, kaže da je 7. maj 1999. godine upamćen kao dan žalosti, jer su naši civili poginuli u svom dvorištu, na ulici ili pijaci kada su na njih bačene kasetne bombe.

Navodi da će taj dan ostati upamćen i kao dan "srama, stida, bezobrazluka i oholosti", za sve NATO agresore koji su, dodao je, napali bombama naše nedužne civile.

- Sada je 22 godine prošlo, mi nismo zaboravili i nećemo zaboraviti ni za 220 i ne možemo nikada ni oprostiti. Onog trenutka kada su se drznuli, kada nisu mogli ništa da urade našoj časnoj i hrabroj vojsci, onda su počeli da bombarduju civile - rekao je Vučković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA