≫ 

Neobična pojava na nebu iznad Niša: NLO, tajno snimanje grada ili "rat zvezda"?

Nije Srbija jedina koja je ovih dana imala "bliski susret" sa satelitima

  • 13
Nebo iznad Niša Printskrin: Instagram/Nishnocu_official

Sinoć oko 21.10 sati, nad Nišom je proleteo niz svetlucavih kuglica, sve u istoj liniji kretale su se nebom, što je začudilo mnoge građane.

Misterija, NLO, sateliti, društvene mreže ubrzo su se usijale.

- Stvarno do sada takav prizor nismo videli. Iznad Niša na nebu je prošlo oko 30 svetlećih objekata i to u pravilnim, apsolutno identičnim razmacima. Ima se utisak da su išli na potezu, na primer Vranje-Zaječar. Svašta smo do sada preživeli pa nije čudo da smo i ljubopitljivi, ali i zabrinuti. Neko je tu od prijatelja, komšija rekao da se na taj način šalju sateliti u orbitu, ali ko na prostoru jugoistoka Evrope ima toliko satelita? - zapitao se jedan od Nišlija, a preneli mediji.

Neki su se javljali i iz drugih opština na jugu Srbije koji su videli ovu neobičnu pojavu.

Nisu mogli ni da procene na kojoj se razdaljini nalaze ovi objekti.

Ipak, biće da su u pitanju zaista samo sateili i da su na poziciji mnogo višoj od one koja pripada srpskom vazduššnom prostru.

Nije Srbija jedina koja je ovih dana imala "bliski susret" sa satelitima.

Na internetu se može naći vest da je kompanija SpaceX je iz svoje rakete lansirala 60 Starlink internet satelita u orbitu 4. maja (utorak).

Takođe, ovo nije prvi put da se u Srbiji vide sateliti Ilona Maska. Slična slika nad našim nebom viđena je i 18. aprila prošle godine.

Satelitski voz postao je tako popularan za fotografisanje u zemljama u kojima ga je moguće videti, a sateliti koji će služiti za internet konekciju penju se na visinu od 550 kilometara iznad zemlje.

Inače, još neobičnija slika četiri svetleće kugle koje se kreću u paru, a potom zastaju i iščezavaju zabeležena je i u Crnoj Gori.

niggorlegalazic Printskrin: Instagram/niggorlegalazic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    7. maj 2021 | 19:48

    SATELITI ILONA MASKA -A BICE IH OKO PLANETE ZEMLJE 30-40 HILJADA!!! DALI ON SAMO TO FINANSIRA ILI JE TU I CIJA I NSA KAKO BI SVET BIO KONTROLISAN MOZDA NIKAD NECEMO SAZNATI ALI SUNJA CE OSTATI !!!!!

  • Djordje

    7. maj 2021 | 19:42

    kojih bre 30...prvo se culo kao da grmi...od trenutka kada sam ih ja video...inace Sumadija...izbrojao sam preko 100 komada...ko zna koliko ih je pre toga proslo...i cim su prosli tutnjava je prestala

  • Rajko

    7. maj 2021 | 21:16

    Starlink sateliti, trebalo bi da ih bude oko 40000, a pruzace usluge interneta i bolje komunikacije u svim delovima sveta. Mada, teoreticari zavera misle nesto sasvim drugo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA