Stiže još dobrih vesti: Ukinuta vanredna situacija u Svilajncu

Predsednik opštine i Kriznog štaba Predrag Milanović, izjavio je da je u Svilajncu "svakog dana sve veći broj izlečenih nego novoobelelih"

  • 2
VIKEND BEOGRAD SETNJA, lepo vreme, suncan dan, vremenska prognoza

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Krizni štab za vanredne sitauacije Svilajnaca, ukinuo je vanrednu situaciju na teritoriji opštine zato što se epidemiološka situacija izazvana virusom korone poboljšala, saopšteno je iz te lokalne samouprave.

Predsednik opštine i Kriznog štaba Predrag Milanović, izjavio je da je u Svilajncu "svakog dana sve veći broj izlečenih nego novoobelelih" i da je sada u opštini "manje od 100 ljudi koji nose virus", stoji u saopštenju.

- Ovi podaci su ohrabrujući, ali ono što nije dobro je da trenutno imamo 20 pacijenata na bolničkom lečenju i da se i dalje dešavaju smrtni slučajevi. To nam govori da je rešenje problema u vakcinaciji. Virus ne možemo pobediti bez kolektivnog imuniteta koji se postiže jedino vakcinacijom - rekao je Milanović i pozvao građane da se vakcinišu.

Krizni štab je doneo odluku o ublažavanju nekih mera, među kojima i ponovno otvaranje "buvlje pijace".

"Buvlja pijaca" se otvara od subote i to je značajno za sve one koji tamo zarađuju ili imaju potrebu da nešto kupe, objasnio je Milanović i istakao da su "zakupci tezgi i kupci dužni da se pridržavaju uputstava i da prmenjuju mere zaštite od virusa korone".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Izlv Vlasti u Mozak

    8. maj 2021 | 13:36

    Krajem Maj-a lepiće plakate na bilbordima da smo pobedili korona virus. Već su počeli da ih štampaju, a bolje da su te pare uplatili fondaciji budi human da i deca vide neku korist od njih.

  • Mihajlo

    8. maj 2021 | 20:49

    AKo je ukinuta vanredna situacija, onda mere nisu obavezne. Cemu mere ako nije vanredna situacija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA