"Bezbedno dete" i u Vlasotincu: Otvorena još jedna kancelarija Fondacije "Tijana Jurić"

Bratislav Petrović, predsednik Opštine Vlasotince istakao je da će otvaranje kancelarije pomoći još boljoj sigurnosti dece u gradu

  • 0
fondacija tijana juric Printscreen/Fondacija "Tijana Jurić"

Fondacija "Tijana Jurić" otvorila je svoju kancelariju u Vlasotincu pod nazivom „Bezbedno dete“.

Svečano otvaranje bilo je u sali Kulturnog centra za ograničen broj posetilaca zbog epidemiološke situacije, a govorili su Igor Jurić, osnivač fondacije,  Jelena Đokić, koordinator kancelarije, i pisac Vlada Arsić. Pored Vlasotinčana došli su ljudi bitni za kulturu i obrazovanje u Leskovcu, javlja Jugmedia.

U ime lokalne samouprave prisutnima se obratio Bratislav Petrović, predsednik Opštine Vlasotince, koji je prisutne pozdravio i istakao kako će otvaranje kancelarije pomoći još boljoj sigurnosti dece u gradu.

Profesorka Jelena Đokić, koja sa Igorom Jurićem godinama sarađuje na projektima, govorila je o planovima i predstavila deo tima koji će raditi u kancelariji „Bezbedno dete“.

Jurić je na samom početku kazao da se u varoši na Vlasini oseća prijatno kao da nije gost.

- Pitaju me zašto je druga kancelarija u Srbiji baš u Vlasotincu, a ja im jednostvno kažem zato što tamo žive dobri ljudi. Ovaj trenutak je logičan nastavak dugogodišnje saradnje sa mnogim prijateljima koje sam ovde stekao - rekao je između ostalog Igor Jurić.

Na kraju je kraću promociju održao pisac i novinar Vlada Arsić. On je samo pomenuo knjige koje se bave aktuelnim problemima savremenog društva, jer o njima će više biti reči na radionicama. Arsić  je ukratko predstavio svoje istorijske romane: „Brodolom“, „Kad zvona zaneme“, „Noć arhangela“, „Neviđena Srbija“, „Osinje gnezdo“ i  „14:14“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA