≫ 

Mislio 4 dana da mu je otac dobro a telo bilo u mrtvačnici: Kovid bolnica u Leskovcu ispituje slučaj

Zoran je saznao za smrt oca kada su njegovu suprugu pozvali iz policiuje i rekli da je Vlada preminuo pre četiri dana

  • 12
Zoran Ilić, Vlada Ilić, kovid bolnica, Leskovac Foto: JuGmedia

Zoran Ilić iz Lebana se u kovid bolnici danima interesovao za stanje svog oca Vlade Ilića (88), a rečenicu "deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika" putem telefona slušao je i poslednja četiri dana kada je zvao. Tada je njegov otac, kako kaže, već bio mrtav, a mrtvozornici su uzalud čekali da porodica preuzme telo.

Pokojni Vlada Ilić je u kovid bolnicu smešten 4. aprila jer je bio zaražen virusom korona. Imao je temperaturu 38 stepeni i nisku saturaciju. On je bio nepokretan, bez jedne noge, piše portal "JuGmedia".

- Smestili su ga na Odeljenju, kako su ga izgovarali, kovid-psihijatrija, i rekli mi da se o njegovom stanju obaveštavam putem telefona. Svakoga dana sam zvao na broj: 252-500 i tražio da me spoje sa kovid-psihijatrijom. Otuda bi mi se, posle kraćeg čekanja, javljao uvek ženski glas, a samo jednom muški. Uvek je odgovor glasio u smislu: "Deda je u dobrom stanju, prima mali protok kiseonika" - ispričao je Zoran.

Nakon stalnih poziva i konstantnog dobijanja istog odgovora, Zoranova supruga je 28. aprila primila poziv od policije.

- Pošto smo se mi u Lebane doselili iz Klajića, policijac je pitao moju suprugu da li znamo nekog u Klajiću po imenu Vlada Ilić, a kada je ona pitala zašto je to pita, policajac je odgovorio da je moj otac umro pre četiri dana i da iz bolničke kapele ne mogu da dođu do njegove porodice. Kada sam to čuo od supruge bio sam u šoku, a šok je prerastao u bes jer to, praktično, znači da sam ja sve vreme dobijao lažne informacije od medicinskog osoblja sa odeljnja kovid-psihijatrija - ogorčen je Vladin sin.

Istog dana kada je dobio poziv od policije, otišao je da preuzme telo, a oca je sahranio sutradan.

- Zamislite, četiri dana je telo mog oca bilo u kapeli, a mene su u ta četiri dana obmanjivali da mi je otac živ i da je dobro - u neverici je bio Zoran.

Na umrlici Vlade Ilića piše da je umro 24. aprila, a sahranjen je pet dana kasnije, 29. aprila. Njegov sin tvrdi da je za usluge kupanja i presvlačenja oca u kapeli platio 6.000 dinara i još 2.000 za plastičnu kesu. Račun je, kaže, tražio, ali ga nije dobio.

Bolnica formira komisiju za unutrašnju proveru

Direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević najavio je da će, na osnovu razgovora sa sinom preminulog bolnica da formira komisiju i detaljnije ispita slučaj. On je za "Telegraf" potvrdio da će spomenuta komisija da bude formirana danas.

- I ja sam za konkretan slučaj saznao iz medija, tako da sam ja Zorana Ilića kontaktirao telefonom u petak. Danas će da bude formirana Komisija za unutrašnju proveru kvaliteta stručnog rada u Kovid bolnici Leskovac, koja će da dostavi izveštaj - kaže dr Dimitrijević.

On je ranije istakao i da usluge kupanja i presvlačenja, kao ni plastične kese Bolnica ne naplaćuje, te da će i taj slučaj takođe da bude ispitan.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo iskreno

    10. maj 2021 | 12:28

    Mi smo oca zvali kazu stanje stabilno se je u redu nema temperaturu. Po podne nam javili da je umro. Ne verujte ljudi kada pozovete informacije za nekog u kovidu

  • Ja

    10. maj 2021 | 13:47

    Sirotinja tako. Da je bio neki burzuj ili neko na polozaju ne bi se ovako zavrsilo. Neka ti je laka zemlja .

  • Bane

    10. maj 2021 | 12:25

    Cudi me da u ovoj guzvi nema vise ovakvih slucajeva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA