Štene upalo u nabujalu reku, Aleksandar spasio Taru u poslednjem momentu: Pet godina su nerazdvojni

Aleksandar i Tara su petu godišnjicu svog prijateljstva obeležili fotografisanjem na mestu na kom ju je spasio

  • 14
Aleksandar Aleksić, spasio štene, Užice Foto: Privatna arhiva

Pre pet godina, 5. maja, štene je upalo u reku Đetinju. Nabujala i hladna voda bi ga zasigurno odvela u smrt da ga Užičanin Aleksandar Aleksić iz nje nije spasio. Tog dana je Tara postala ravnopravni član porodice Aleksić, u kojoj je i danas omiljena.

Aleksandar veruje da bi svaka osoba, da se zadesila u situaciji u kojoj je bio on, učinila isto, te da "ne vidi bilo kakvu potrebu za tapšanjem po ramenu" zbog toga što je uradio.

- Ja sam se samo zadesio u pravo vreme na pravom mestu. To je proizvelo moju reakciju da u poslednjem trenutku spasim štene iz nabujale Đetinje, koja bi ga odnela u sigurnu smrt. Verujem da bi isto tako postupio neko drugi da se našao na mom mestu. Svakome od nas je urođeno da pomognemo, naročito kada od naše male pomoći zavisi nečiji život - kaže Aleksandar za "Telegraf".

Istog momenta kada je preslatko štene izvukao iz vode, bez razmišljanja je odlučio da će kuca da ostane kod njega, jer mu je ovim bila ispunjena želja iz detinjstva - da ima ljubimca.

- Najbitnije za kucu je to što je spasena i zbrinuta. Još kao mali želeo sam da imam ljubimca, ali mi okolnosti to nisu dozvoljavale. Pripisujem taj događaj višoj sili jer je mnogo stvari u deliću sekunde moralo da se poklopi da bi se dogodilo to što se dogodilo. Za mene to značilo novi početak u životu jer nisam imao dilemu u vezi sa tim da li ću da zadržim psa - objašnjava Aleksandar i dodaje da su tim događajem dobili mnogo, kuca život, a on doživotnog prijatelja.

Tara je za petu godinu u porodici Aleksić dobila poslasticu, svećicu i rođendansku kapicu. Tako je na ovaj bitan datum bila u centru pažnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    10. maj 2021 | 19:05

    Ljudi, ŽELJNI SMO ovakvih priča i ovakvih ljudi! Ne smrti, ne bolesti, ne ubistava, ne samoubistava, ne rijalitija, ne nasilja, ne mržnje, ne ratova!

  • Jovana

    10. maj 2021 | 18:55

    Bravo za tebe ,prelep gest a ne kao neki nesretnici koji vesaju i muce macke i pse !!!!!

  • Eto

    10. maj 2021 | 18:43

    Volim ovakve price, ZIVIO NAM TI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA