≫ 

Doktor iz Bujanovca ujedinio Srbe, Albance i Rome: Direktorka ga smenila, oni ga vraćaju peticijom

"Dr Stojanović je izuzetan lekar, stručnjak, koji je radio svoj posao kako treba"

  • 10
Dr Dejan Stojanović Bujanovac

Doktor Dejan Stojanović/ Foto: Privatna arhiva

Dr Dejan Stojanović smenjen je krajem aprila sa mesta načelnika Službe hitne pomoći Doma zdravlja Bujanovac, potvrdila je za Bujanovačke direktorka ustanove dr Daliborka Pavlović. Kako je rekla, radi se o njenoj ličnoj odluci. Međutim, kako stvari stoje, ta odluka se nije svidela Srbima, Albancima i Romima, koji uveliko potpisuju peticiju da se Stojanović vrati na stari položaj.

- Nismo imali nikakvu saradnju, a ja biram tim sa kojim mogu da radim. To je sve što imam da kažem na ovu temu - rekla je za Bujanovačke Pavlovićeva.

- Smenjen sam posle više od 8 godina. U rešenju koje mi je dostavljeno direktorka nije navela razloge svoje odluke - odgovorio je dr Stojanović.

Potpis na peticiju za vraćanje dr Dejana Stojanovića na mesto načelnika Službe hitne pomoći Doma zdravlja u Bujanovcu do sada je stavilo oko 600 građana.

Pored onlajn peticije, grupa Bujanovčana, koji se protive odluci o smeni koju je donela direktorka Doma zdravlja dr Daliborka Pavlović, počela je sa sakupljanjem potpisa istomišljenika i od "vrata do vrata".

Inicijatori peticije kažu da vraćanje dr Stojanovića na mesto načelnika zahtevaju i Srbi i Albanci i Romi, te da su pripadnici svih zajednica podjednako razočarani potezom direktorke.

- Imamo potpise sugrađana iz sve tri zajednice, a namera nam je da sakupimo više od 1.500 potpisa, nakon čega ćemo preduzeti dalje korake. Planiramo i druge aktivnosti kako bismo se izborili da se dr Stojanović vrati na čelo Hitne službe - rekao je Bujanovačkim jedan od inicijatora prikupljanja potpisa.

Prema njihovom mišljenju, za smenu nije postojao niti jedan valjani razlog, osim ličnih razloga direktorke, što je ona, kako kažu, i priznala.

- Dr Stojanović je izuzetan lekar, stručnjak, koji je radio svoj posao kako treba, po svim profesionalnim i etičkim standardima, uz to je naš Bujanovčanin i jednostavno zaslužuje da njegovi sugrađani nešto preduzmu - kaže sagovornik.

Naglasio je da peticija nema "apsolutno nikakvu političku pozadinu".

- Ovo što radimo nema nikakve veze sa politikom, a dr Dejana smo samo obavestili i to je sve - kaže sagovornik.

Dr Dejan Stojanović je smenjen sa mesta načelnika 28. aprila, a obrazlažući odluku, za koju je rekla da je lično njena, direktorka dr Pavlović je navela da nije imala nikakvu saradnju sa Stojanovićem i da mora da ima tim sa kojim može da radi.

Stojanović je smenjen posle 8 godina na čelu Hitne službe, a nasledila ga je dr Olivera Tonevska iz Vranja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💪💪💪💪💪💪💪

    11. maj 2021 | 13:07

    Doca do pobede!!!

  • Putin R.S

    11. maj 2021 | 13:13

    Ne daje se otkaz doktoru koji leci pacijente i koji imaju reci hvale za njega, i koji takodje radi svoj posao maksimalno profesionalno, nego se daje iz licnih stavova jer "nemaju komunikaciju". Vi gospodjo Pavlovic mozete imati samo profesionalnu radnu komunikaciju sa kolegama, a mozda je doktor odbiojao vise od toga pa ste mu dali otkaz na svoju ruku i svojom licnom odlukom. Kakav bezobrazluk.

  • W

    12. maj 2021 | 10:25

    Ako si dobar, smetas svakom, nisu vise dobar i lud braca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA