≫ 

Stevanović: Situacija se smiruje, ali priča nije završena. Imamo primere šta se desi kad se opustimo

- KBC "Zvezdara" nema više kovid bolesnike, početkom sledeće nedelje će i iz kovid sistema izaći i KBC "Dr Dragiša Mišović", a u pripremi je i bolnica u Mladenovcu - naveo je doc dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti

  • 0

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar održao je danas u Palati Srbija sastanak sa direktorima kovid bolnica, nakon kojeg se medijima obratio docent Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, koji je izjavio da je situacija bolja i da kao rezultat toga pojedine zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema. 

- Zahvaljujući rezultatima koje imamo broj novoobolelih značajno opada, i to nam je omogućilo da pojedine kovid bolnice izađu iz kovid sistema, odnosno da posvetimo veliku pažnju pacijentima koji nemaju kovid i koji su trpeli do sada. 

- Kao direktan rezultat toga KBC "Zvezdara" nema više kovid bolesnike, početkom sledeće nedelje če i KBC "Dr Dragiša Mišović", a u pripremi je i bolnica u Mladenovcu. To govori u prilog tome da se situacija prilično smiruje. Od nas i od broja vakcinisanih zavisi kako će se na dalje odvijati situacija. Imamo primera šta se dešava u drugim zemljama kada se ljudi opuste. Na sve to nas upozorava i SZO da budemo oprezni, daleko smo od kraja - rekao je Stevanović.

On je naveo da zahvaljujući kontinuiranoj nabavci vakcina od samog početka, naša zemlja ima dovoljno doza.

- Za sada imamo dovoljno vakcina obezbeđenih i svaki građanin koji želi, može da se vakciniše - kazao je Stevanović i podsetio na kontinuirano stizanje vakcina svih proizvođača.

Svi strani državljani koji su primili ovde vakcinu, ako su se prijavili preko eUprave, dobiće poziv i moći će da se vakcinišu. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA