Otac danima traži Sašu: "Dijabetičar je, veliki vernik. Poštujem njegove razloge, samo pitam gde je"

* Nestanak prijavljen 28. aprila * U trenutku nestanka nosio maslinastozelenu jaknu i farmerke * Veruje da je imao svetloplavi ranac i torbu za laptop * Ističe da je reč o visokom muškarcu, vrednom, obrazovanom, posvećenom veri

  • 0
Saša Jevremović nestali Saša Jevremović / Foto: Privatna arhiva

Saša Jevremović (40) iz Beograda nestao je 28. aprila. Krenuo je iz svog stana na Terazijama u vreme u koje inače polazi za posao, ali na posao nije stigao. Otac je čuo zvuk vrata koja se zatvaraju u 6.15 ujutro, a uznemirenost je počela da raste kada ga do 19 sati nije bilo natrag.

Slobodan Jevremović, Sašin otac, zvao je najpre sina. Na njegov privatni broj javljala se govorna pošta i tako nekoliko dana potom. Službeni telefon sve vreme je bio isključen. Onda je zvao portira koji je potvrdio da se u privatnoj firmi u Zemunu Saša uopšte nije pojavio. Isto je potvrdila koleginica.

Te večeri oko 22 sata pozvao je policiju. Sutradan su ga, kaže Slobodan za Telegraf.rs, zvali da dopuni informacije.

I od tad ništa, nikakva vest. Ja sam molio policiju da pregleda sigurnosne kamere. Naša zgrada ima dve kamere, pored nas susedna zgrada je banka, isto ima jednu kameru. Terazijska česma isto ima veliku kružnu policijsku kameru. Da se bar vidi kojim pravcem je krenuo - kaže otac.

Ističe da je Saša poznavalac istorije, umetnosti, računara. Kaže da je fotografija na kojoj ima bradu najvernija njegovom sadašnjem izgledu. Iz stana je, napominje, izašao u zimskoj, maslinastozelenoj jakni sa crnim trakama oko rukava. Nosio je plave farmerke, crne poluduboke cipele. Na leđima je verovatno imao svetloplavi ranac. Moguće i da je nosio torbu za laptop.

- Vredan je i vrlo pametan. Veoma je pobožan, često je čitao Sveto pismo. Imao običaj da vikendom obilazi crkve i manastire. Na mom Fejsbuku videćete mnoge fotografije crkava. Ima više od 250, 300 fotografija, sve je to slikao Saša - kaže otac.

Čini mu se mogućim i da je otišao u neki manastir.

- Ne liči na njega, ali je moguće. Dok se moj sin ne pronađe, on je nestao čovek. Kad se pronađe, onda više nije nestao. Njegovi razlozi kakvi su, ja ih poštujem. Samo je bitno da znam gde je - kaže navodeći da se nada da bi dobio potvrdu o tome da bi uprava nekog verskog objekta potvrdila takvu informaciju, ukoliko je već odabrao taj put.

Policija je poverila muški manastir Slance nadomak Beograda.

- Meni su rekli u policiji da su obišli manastir Slance i da nije tamo. Sledeći muški manastir blizu Beograda je u Sopotu, manastir Tresije. Tamo telefon ili zvoni, niko se ne javlja, ili je zauzet - navodi.

Saša Jevremović Saša iz ranijih dana / Foto: Privatna arhiva

Slobodan navodi i da je supruga preminula 2015. godine, te da je to bio težak period za Sašu. Nije imao puno drugova, a koliko je ocu poznato, nije bio u vezi. Odbacuje mogućnost da je imao nekakav problem. Kaže da bi to sigurno primetio.

Saša je inače dijabetičar. Sa sobom uvek nosi lek, hranu i rezervu meda.

Iz MUP-a nam je potvrđeno da je nestanak prijavljen, te da se za nestalim i dalje traga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA