≫ 

Poslednja najava RHMZ-a: Pljuskovi sa grmljavinom tokom dva sata, "na udaru" ovi delovi Srbije

Meteorolog Čubrilo najavio i mogućnost grada

  • 2

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najavu za padavine. U periodu do oko 18 sati očekuju se pljuskovi sa grmljavinom i kiša.

- U naredna dva časa u zapadnim, jugozapadnim, jugoistočnim i centralnim delovima zemlјe mogući su plјuskovi sa grmlјavinom, u ostalim krajevima mestimično slaba kiša. U južnim i zapadnim delovim teritorije Beograda kratkotrajna kiša i plјuskovi sa grmlјavinom - navedeno je na sajtu.

Vremenska prognoza RHMZ Printscreen

Prethodno AMSS upozorio je vozače na "promenljive uslove vožnje".

Upozorava se da je sa prvim kapima kiše kolovoz najklizaviji i da je to period u kojem se dešava najveći broj saobraćajnih nezgoda - stoji u saopštenju AMSS-a.

Prema jutrošnjoj najavi, najniža temperatura danas kretaće se od 9 do 16 stepeni, najviša od 21 do 26. U narednih 7 dana, do 19. maja, biće promenljivo oblačno, nestabilno i još malo svežije, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, na jugu Banata jak i olujni, u i na jugozapadu - jugozapadni.

Čubrilo: Ulazimo u duži nestabilni period

Uz napomenu da od danas ulazimo u duži period nestabilnog vremena uz česte grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode, meteorolog Marko Čubrilo istakao je da je tokom dana moguća i pojava grada.

- Danas tokom dana ka regionu će se širiti uticaj ciklona i frontalnog poremećaja što će usloviti naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde posle podne i rano uveče može biti izraženijih grmljavinskih pljuskova, praćenih tučom/gradom, olujnim vetrom i velikom količinom kiše za kratko vreme.

Vetar ispred fronta južni, u zoni fronta u okretanju na zapadni koji ponegde uz jak grmljavinski pljusak na kratko može biti olujan, zatim slab do umeren, jugozapadni i zapadni. Dnevni maksimum od +15 do +26 stepeni Celzijusa - napisao je Čubrilo na svom FB profilu.

Kako navodi, u sredu, četvrtak i petak, vreme promenljivo uz smenu sunca i pljuskova sa grmljavinom.

- U subotu pre podne na kratko suvo,a posle podne i uveče ponovo nestabilno. U nedelju ponovo nad velikim delom regiona nestabilno uz česte, ponegde i vrlo jake lokalne nestabilnosti - napisao je.

U ponedeljak bi, najavljuje Čubrilo, temperatura mogla doseći i 28. podeljak. Međutim, od utorka najavljuje novo pogoršanje vremena.

Video: Beograd i deo Banata pogođeni obilnim padavinama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA