≫ 

Pejke nema sedmi dan, nije ponela telefon, porodica je i dalje traži: "Nema gde nismo zavirili"

Pejka je u trenutku nestanka na sebi je imala donji sivi deo trenerke, belu majicu i bele patike, obučena kao na fotografiji. Ima plavu kosu, visine je oko 180 centimetara

  • 0
Pejka Radović, nestala, Kruševac Foto: Privatna arhiva

Sedam dana je prošlo od kad je Pejka Radović (62) iz Priboja izašla iz kuće svoje ćerke u Kruševcu. Od tada porodica bezuspešno traga za njom.

Pejka je otišla u posetu ćerki. Odsela je u kući njene porodice. Tog 6. maja nije bilo nikog kod kuće. U trenutku kada je Pejka krenula napolje, oko 13 sati, ćerka je bila na poslu, a njen suprug je izašao do grada.

- Mama je došla u posetu, ona nije iz Kruševca. Nije bilo nikog kod kuće kada je otišla. Telefon je ostavila na punjaču, nije ponela ni novčanik, ni dokumenta. Kada je suprug došao kući, nje već nije bilo, ali pošto nije ništa ponela sa sobom, misilili smo da je izašla samo na kratko - rekla je ranije za naš portal njena ćerka Mirjana.

Kako je dodala, nije bilo nikakvih naznaka da sa njenom majkom nešto nije u redu, a takođe ni nikakvih razmirica među njima koje bi Pejku navele da se ne vrati.

Sedmi dan od njenog nestanka, porodica je i dalje traži.

- Ništa još ne znamo. Jedino što imamo su novi snimci kamera, ali svi su od tog dana kad je nestala. Posle je više nigde nema. Poslednji put je viđena u Ulici Save Miloševića. Na snimku sa kamere se lepo vidi da je prošla tuda, da se vratila i ušla u dvorište kasarne da pita za nas, a onda opet ka naselju Bivolje. Organizovali smo ljude, išli smo da pretražujemo. Tu su močvare, šiblje, groblje. Snimali smo i dronom, pa pregledamo snimke, ali dosad je nismo videli ni na jednom - priča Mirjana za "Telegraf".

Dodaje da je jedan čovek koji radi na obilaznici rekao da je video ženu koja je tuda prošla ka kružnom toku. Porodici je prvo rečeno da kamere tu ne rade, ali onda se ispostavilo da rade i policija pregleda te snimke. Drugog dana od nestanka možda ju je video čovek koji radi u crkvi. On je, kako priča Mirjana, rekao da ju je video oko autobuske stanice. Ipak, ćerka ovu informaciju uzima s rezervom, jer je čovek koji im se obratio rekao da nije stoprocentno siguran da je to bila Pejka.

- Neki dečko je javio policiji da ju je video na skroz drugoj strani grada i da je bila sva žuta u licu. Ako je to stvarno ona, ne čudi me da je žuta, ako je gladna, žedna. Ima problema sa štitnom žledom, pije tablete za pritisak. Ne znamo šta se desilo sa njom. Nema ni traga ni glasa od nje. Da je nestala tu u šiblju izula bi se patika, ostao bi komad tkanine. Nije ona devojka od 20 godina, da korača brzo, pa da tek tako nestane. Ne mogu da verujem da je ušla u kasarnu da pita za nas i za smer i da je niko nije sproveo, pozvao policiju - dodaje ona.

Mirjana kaže da je njena majka iz kuće izašla s namerom da se ubije.

- Ona nije iz Kruševca. Niti zna gde je Morava, niti gde je Rasina. Reka je plitka, isplivalo bi telo da je to u pitanju. Na to malo snimaka sa kamera vidi se da se vraćala, da je pitala kuda da ide. Nije išla s namerom da se ubije. Čudno mi je i da nije pitala da je vode u policiju - kaže Pejkina ćerka.

Navodi da je situacija odavno postala ozbiljna. Policija pregleda snimke sa kamera, a porodica, prijatelji i drugi dobrovoljci svaki dan idu u potragu za njom.

- Tražimo je svaki dan od kad je nestala. Ona mi je majka. Ne mogu ja da sedim kod kuće i da čekam da mi neko nešto javi. Želim da znam da sam dala sve od sebe da je nađem. Nema gde nismo zavirili. Ponovo ćemo da puštamo dron da se vidi gde je. Svaki trenutak koristimo da je tražimo. Ako i nije živa barem da nađemo telo - priča Mirjana.

Pejka je u trenutku nestanka na sebi je imala donji sivi deo trenerke, belu majicu i bele patike, obučena kao na fotografiji. Ima plavu kosu, visine je oko 180 centimetara. Porodica apeluje da, ukoliko ju je neko slučajno video ili ima bilo kakvu informaciju, javi na broj telefona 064/064 44 77 ili o svemu obavesti Policijsku upravu Kruševac. Ćerka takođe napominje da Pejka u dokumentima ima i devojačko prezime Lončarević, za slučaj da se nekom predstavi pod tim prezimenom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA