≫ 

Nagrađeni najbolji učenici iz raseljenih porodica koje žive u Vojvodini: Dobili po 40.000 dinara

Ove godine u budžetu Fonda za izbegla i raseljena lica je 30 odsto više novca

  • 1
Đaci, maske, klupe, nastava, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Oko stotinu dece, najboljih učenika, iz izbeglih i raseljenih porodica koje žive u Vojvodini, dobilo je po 40.000 dinara. Reč je o jednokratnoj pomoći koju već nekoliko godina dodeljuje Vlada Vojvodine, javlja RTS.

Luka Kecman jedan je od srednjoškolaca, koji se nakon rata doselio u Zmajevo. Danas je jedan od najboljih đaka u školi i jedan od onih koji su dobili ugovore o jednokratnoj pomoći.

- Idem u Tehničku školu 'Mihajlo Pupin' u Kuli, odličan sam učenik, u osnovnoj školi sam ima posek 5.00, i ova pomoć će mi dosta značiti za dalje školovanje - kaže Luka Kecman.

Kao i on, i ostali dobitnici planiraju da potroše dobijeni novac.

- To je za nas kao neki podsticaj - vetar u leđa da i dalje budemo dobri, da se trudimo i ostavarimo dobre rezultate - kaže nagrađena Tijana Doroški.

- Znači nam u smislu da ćemo da nastavimo da se trudimo i dalje i budemo najbolji što možemo - istakla je Milica Radaković, takođe nagrađena učenica.

Ova pomoć vojvođanskim rednjoškolcima jedan je od dva podsticajna programa Fonda za izbegla i raseljena lica.

- Za ove namene smo izdvojili četiri miliona dinara, i od kada smo počeli da realizujemo ovaj javni poziv do sada je preko sedamsto srednjoškolaca dobilo ovu vrstu pomoći. Kada u to uključimo i tri stotine studenata koji su dobili jednokratnu finansijsku pomoć, dakle radi se o preko hiljadu srednjoškolaca i studenata koji su na ovaj način nagrađeni- kaže direktor Fonda za za izbegla i raseljena lica Duško Ćutilo.

Ove godine u budžetu Fonda za izbegla i raseljena lica je 30 odsto više novca, pa iz Vlade Vojdovine najavljuju još sličnih akcija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    13. maj 2021 | 12:21

    Posle toliko godina, mi imamo izbeblice i raseljena lica sa našim državljanstvom?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA