Tiodorović: Ja sam za to da sve pustimo normalno da živi i funkcioniše. Samo imam jedan uslov

Na konstataciju da nas drugi hvale zbog vakcinacije, profesor je rekao da u ovom trenutku još nije vreme za podvlačenje crte, niti za proglašavanje pobede

  • 10
Krizni štab Foto: ATA Images

Profesor Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa, ima zanimljiv predlog kako bi stvar sa kovidom 19 mogla da "se reši" već sada, da se ne bi svakoga dana u 15 časova čekao novi presek i novi podaci koji presecaju nadu da razrešenje postoji.

- Otvoreno ću vam reći, iako će vam to delovati paradoksalno, ali ja sam za to da sve pustimo normalno da živi i funkcioniše. Samo imam jedan uslov. Da nadzor i kontrola sprovođenja mera budu veoma rigorozni. Pa ako je jedan restoran tri puta pravio žurke, onda to više nije za finansijsko kažnjavanje, nego za zatvaranje i ozbiljniji pristup tom vlasniku od toga da ga kaznite sa 150.000 ili 300.000 dinara - kazao je prof. dr Tiodorović u intervjuu za Nedeljnik.

Premda takva opcija ne deluje realno, potrebno je da sačekamo da podaci zaista nastave da padaju. Za to, kaže, faktor vremena uopšte nije važan.

- Austrijanci kažu da će popuštanje mera početi 15. juna, Francuzi govore o 1. junu, ali sve su to procene za koje tačno znamo čime su motivisane. Ponekad i mi to kažemo, a razlog je jednostavan - da damo ljudima motiv da budu disciplinovaniji jer ovo predugo traje. Realno je da ne možemo da kažemo konkretan datum - rekao prof. dr Tiodorović.

Na konstataciju da nas drugi hvale zbog vakcinacije, profesor je rekao da u ovom trenutku još nije vreme za podvlačenje crte, niti za proglašavanje pobede, već je vreme za razgovor sa onima koji se dvoume da se vakcinišu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira

    13. maj 2021 | 13:06

    Pustite narod da zivi normalno,zbog vas ljudi su u teskim depresijama.

  • Mare

    13. maj 2021 | 12:54

    Treba pustiti, naravno uz sve mere zastite, i kovid tretirati-leciti kao jaci grip. Kao i ranije jednom godisnje vakcinacija protiv gripa-korone, za teze obolele bolnicko lecenje. i to je to.

  • Zare

    13. maj 2021 | 12:18

    Gde ti je kolega jel otisao da odrzava mere kod svojih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA