≫ 

FDU se oglasio povodom istupa profesorke o suprugu Miki Aleksiću u kontekstu fakulteta

Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni učitelj škole glume je uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao pet devojaka

  • 0
FDU Foto: Mateja Beljan

Biljana Mašić, supruga Miroslava Mike Aleksića, koji se nalazi u pritvoru pod istragom za krivična dela protiv polnih sloboda, oglasila se u medijima.

Međutim, pošto je spominjala fakultet na kom je zaposlena, ova obrazovna institucija ograđuje se od njenih reči.

- Posle istupa u javnosti profesorke FDU Biljane Mašić, povodom sudskog procesa koji je u toku, ograđujemo se od izjava vezanih za nastavu, studente i profesore FDU-a. Ime i delatnost našeg fakulteta ne mogu biti interpretirani u korist jedne strane u procesu, posebno zbog činjenice da su u njega uključeni i naši studenti - saopštava FDU.

Inače, glumica Milena Radulović, koja je prijavila Aleksića za silovanje, diplomirala je na FDU 2017. godine u klasi njegove supruge Biljane Mašić.

Miroslav Mika Aleksić (68), čuveni učitelj škole glume je uhapšen zbog sumnje da je godinama silovao ili seksualno uznemiravao pet devojaka.

Sumnja se da je on u vremenskom periodu 2012-2020. u prostorijama škole glume u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Pošto se sumnja da ima još osoba koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, mogu to prijaviti u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd - navodi se u ranijem saopštenju MUP. Aleksića su, pored glumice Milene Radulović, prijavile i I. I, I. V. i M. Đ.

Video: Četiri sata saslušanja glumice Ive o slučaju Aleksić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA