Rudar Milan preminuo, iza njega ostali deca i brat. Sin zbunjeno gleda umrlicu: "Tata je ovde negde"

Marko je jedan od pet članova porodice Vučinić koji nije stradao u nesreći 2014. godine

  • 2
Silueta muškarca kako plače, tuga, depresija,  sedi kod prozora, kontras emocije, emocija Foto: Shutterstock

Teško nam je. Preteško. Još ne možemo da shvatimo da našeg Milana nema. Radio je u rudniku Belo brdo gde mu je i pozlilo. Odvezli su ga u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu, a potom, dok je u stanju kome prebačen u Kragujevac. Tokom tog transporta morao je da bude priključen na kiseonik... Znamo da su u Kragujevcu učinili sve što su mogli, ali, nažalost, izgleda da je tamo dovezen kasno. Nije mu bilo spasa.

S teškom mukom priča Radojko Nikolić iz Sočanice kod Leposavića kojem je pre nedelju dana preminuo sin Milan (32). Ovaj mladi čovek ostavio je za sobom suprugu Sanju, trogodišnju ćerku i sedmoipogodišnjeg sina. Ali, ostavio je za sobom i Marka Vučinića, dečaka iz obližnjeg sela Vuča, čiji je bio staratelj, a kojem je pre sedam godina u saobraćajnoj nesreći u Banjskoj kod Zvečana poginula čitava porodica: roditelji, brat i sestra.

- Milan se brinuo o Marku kao da je njegovo dete. A bio mu je brat od ujaka, jer je Markov pokojni otac rođeni brat moje supruge - priča Radojko dok razgovara sa reporterima Novosti na spratu kuće gde mu je živeo sin.

Ispred kuće, Radojkova supruga Gorica, samo odmahuje rukama. Nemoćna je da bilo šta kaže... Na stepenicama Milanov sin gleda umrlicu postavljenu iznad ulaznih vrata...

- Tata je ovde negde - pokazuje rukom na čitulju i upitno posmatra dedu koji ga šalje u kuću.

Milanova supruga Sanja, uplakana, tužna, smogla je snage da pozove reportere u kuću, da mališani ne bi čuli razgovor.

- Ne mogu da se pomirim sa nesrećom koja nas je snašla. Sada je sve na meni. I naša deca i njegovi roditelji koji su poslednjih dana skrhani od tuge i bola. Naravno da će sa nama ostati i Marko koji je sada četvrta godina Srednje medicinske škole u Mitrovici - u dahu govori Sanja, a potom detaljno opisuje poslednje dane svog supruga.

S ljubavlju govori i o Marku Vučiniću. Uskoro će, kaže, da napuni osamnaest godina i da će najverovatnije upisati fakultet. Domaćin Radojko moli novinare da Marka ne pitaju ništa.

- Dovoljno mu je tuge. Prvo za roditeljima, bratom i sestrom, a sada i za mojim Milanom koji mu je bio sve od kada su oni nastradali - dodaje ovaj čovek.

Priseća se nesreće koja je 11. aprila 2014, potresla Srbiju. Tada su Vučinići, Markovi roditelji Gojko (46) i Dragica (37), kao i brat i sestra Andrija (6) i Marija (13), kao i strina Snežana nastradali u saobraćajnoj nesreći.

- Krenuli su u Mitrovicu. Kod Banjske, na krivini, izgubili su kontrolu nad vozilom i sleteli u Ibar... Svi su se udavili. Marko je tada imao 11 godina ali je ova nesreća obeležila njegov život. Iako se kod nas navikavao na novo okruženje, veoma se vezao za Milana, koji mu je bio oslonac u svemu... Naravno da ćemo i dalje brinuti o Marku. Kao i do sada. Ali će nam svima nedostajati Milan, svima nam je bio oslonac - dodaje supruga Sanja koja ne prestaje da sumnja da li je njenom suprugu pružena adekvatna lekarska pomoć.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minaaa

    14. maj 2021 | 14:26

    Ajme svaki dan tuga mladi ljudi deca ovaj život je muka žalost bože pomozi i spasi svakoga

  • Blok

    15. maj 2021 | 06:26

    Sećam se kao juče kad su poginuli ovi ljudi... I sad ova nesreća. Ne znam sta da kažem, osim da moraju da se bore dalje... Nek neka od ovih hunanitarnih organizacija organizuje sms za pomoć. Mnogima bi bilo psihički lakse kad pročitaju ovako nesto pa bar malo da pomognu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA