≫ 

Niškoj porodici vatra progutala stan, potrebne im osnovne stvari za život: Pomoć se skuplja u crkvi

Ovoj porodici potrebne su, između ostalog, i osnovne stvari za život poput posteljine, ćebadi, posuđa...

  • 1
Požar Niš Foto: D. K.

Prikupljanje pomoći za jednu od porodica čiji je stan izgoreo prošle nedelje u požaru u Ulici Nikole Pašića u Nišu biće organizovano ovog vikenda u porti niške Saborne crkve, a organizatori pozivaju sugrađane da pomognu u materijalu koji je potreban za sanaciju stana i osnovnim stvarima za život.

Stan porodice koji je potpuno izgoreo polako se priprema za renoviranje, a kako kaže jedna od prijateljica porodice, Jelena Mladenović, nešto od pomoći je stiglo, ali je potrebno još puno novca i stvari, i zato je već ovog vikenda moguće pomoći niškoj porodici direktno donacijom koja je organizovana pod okriljem Eparnije niške, pišu Južne vesti.

- Počeli smo sa adaptacijom stana, uništeni delovi su uklonjeni iz stana. Javio nam se donator za elektromaterijal. Uključene su i neke veće kompanije koje će biti sa nama, ali su i dalje potrebni građevinski materijal i materijal za vodovod i kanalizaciju, kao i sve ono što je potrebno za svakodnevni život - kaže Mladenovićeva.

Građani će moći da donesu pomoć u nedelju, 16. maja, u porti Saborne crkve od 15:30 do 19 sati.

Ono što je trenutno najpotrebnije od pomoći je materijal za vodovod i kanalizaciju, knauf, lepak, mrežica, poludisperzija, pločice za kuhinju i kupatilo podne i zidne, sanitarija, stolarija, prozori i vrata, sobna vrata i laminat - kaže organizatorka akcije.

Ona dodaje da su, pored osnovnih stvari koje su potrebne da se opremi stan, niškoj porodici potrebne i stvari za život za koje oni trenutno nemaju sredstava - ćebad, posteljina, kreveti, sto, stolice, sudopera, peškiri i posuđe.

Podsetimo, u dve akcije škole "Učitelj Tasa" građani su donirali ukupno 256.000 dinara, a stan porodice Mladenović jedan je od tri u Ulici Nikole Pašića na koje se proširio požar u noći između 7. i 8. maja.

Video: Požar u Nišu: Vatrogasci spašavaju petočlanu porodicu sa poslednjeg sprata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NI-1

    16. maj 2021 | 09:11

    E da su imali osiguranje sve bi drugačije bilo ali skupo je a pomoć ne košta ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA