Prognoza za pet dana po gradovima: I ove sedmice u Srbiji pljuskovi, negde će pucati gromovi

Najavljeno nestabilno vreme može nepovoljno uticati po većinu hroničnih bolensika, posebno na asmatičare

  • 0
Nevreme u Novom Sadu Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ni naredne sedmice nema odlaganja kišobrana i kabanica. Tako bar upozoravaju meteorolozi, najavljujući i tokom naredne sedmice kišu i pljuskove.

Ipak, ono što teši, jeste da će temperature ostati prolećne, negde i do 25 stepeni.

U glavnom gradu, početkom sedmice, mogući su pljuskovi, dok će od utorka do kraja sedmice ostati promenjivo oblačno, stoji na sajtu Republičkog hidrometeorološkog saveza Srbije. Temperatura će se kretati od 10 do 21 stepeni Celzijusa.

U Novom Sadu slično. Pljuskovi su mogući u ponedeljak, a do petka biće mestimično oblačno. Najniže temperature kretaće se u podeoku od osam do 13 stepeni, a njaviše od 17 do 20 stepeni.

Za razliku od Beograđana i Novosađana, Nišlije će morati da budu strpljive, budući da su za ovaj deo zemlje prognozirani pljuskovi praćeni grmljavinom do sredine nedelje. Od četvrtka, mestimično oblačno. Ipak, ovde će biti i najtoplije jer je najavljena maksimalna dnevna temperatura i do 25 stepeni.

Kiša neće kružiti oko Kragujevca u drugoj polovini maja, pošto će početak radne sedmice u ovom gradu biti obeležen takođe pljuskovima sa grmljavinom. U narednim danima, uglavnom oblačno, sa najnižom temperaturom od osam, a najvišom do 23. podeoka na termometru.

Svi oni koji su planirali put na planine jugozapadne Srbije, tačnije na Zlatibor, pored gumenih čizama, kabanica i kišobrana, trebalo bi da ponesu i toplu garderobu. Tokom cele radne nedelje padaće jaka kiša ispraćena grmljavinom, a živa na termometru kretaće se od svega četiri do 19 stepeni.

U Prištini nešto povoljnije, kada govorimo o temperaturi, jer će se najviša dnevna dostići 23 stepena, prognozira RHMZ. Ipak, i u ovom delu zemlje postoji velika verovatnoća za pljuskove, do kraja nedelje.

"Grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i česta su odlika vremena u toplom delu godine, a naročito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta", napisao je meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić na svom Fejsbuk profilu.

Za petak i vikend, sledi blago razvedravanje, najavljeno je.

Najavljeno nestabilno vreme može nepovoljno uticati po većinu hroničnih bolesnika, posebno na asmatičare. Meteoropate mogu imati bolove u mišićima i zglobovima, kao i osećaj zamora.

RHMZ upozorenje: Stiže oluja, na udaru cela zemlja

RHMZ je izdao upozorenje za područje cele Srbije, a posebno i za Beograd koje važi za ponedeljak, 17. maj.

- Sutra (17. 5.) lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar - glasi upozorenje za Srbiju.

Za Beograd važi slično.

- Sutra (17. 5.) u pojedinim delovima grada lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode: obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA