≫ 

Kon: Može da se desi da bude i neka optimistička varijanta ali pre 21. juna na nju ne treba računati

Kon je izjavio da bi dostizanje ove brojke stvorilo barijeru koja će dovesti do toga da i dalje naglo opada aktivnost virusa i da budemo u sigurnijoj zoni

  • 17
Predrag Kon

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon, izjavio je danas da smo iz dan u dan sve bliži brojki od 50 odsto vakcinisanih u Beogradu što bi, kaže, trebalo da stvori barijeru imuniteta koja će dovesti do toga da i dalje naglo opada aktivnost virusa i da budemo u sigurnijoj zoni.

Kon je za TV Pink naveo da treba biti svestan da ni to nije dovoljno, ali da tada više nećemo imati situaciju kakvu smo imali.

Upitan da li možemo očekivati da ćemo biti u sigurnijoj zoni i pre 21. juna, koji se pominje kao datum postepenog povratka u normalan život, Kon je rekao da treba biti oprezan i pratiti aktivnost virusa.

- To je najvažnije do svega. U ovom trenutku potencijal virusa slabi. Reagovaćemo, može da se desi da bude i neka optimistička varijanta, ali pre 21. juna na nju ne treba računati - naveo je Kon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    16. maj 2021 | 10:10

    Samo se prica o broju vakcinisanih u dostizanju kolektivnog imuniteta. Niko ne racuna broj populacije koja je prelezala bolest i tako stekla imunitet. Na taj nacin steceni imunitet je visestruko bolji od imuniteta dobijenog vakcinom.

  • sale

    16. maj 2021 | 10:39

    Skini nam se vise sa vrata

  • Fizio

    16. maj 2021 | 10:29

    U kolko da se kladimo da od oktobra opet stežu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA