≫ 

Ovom momku Tisa teče venama: Iz reke vadi džinove duplo veće od sebe, somove teške i 100 kila

Ožvar je i čest gost na raznim takmičenjima, s kojih rado deli fotografije i utiske, a završava i na naslovnicima ribarskih časopisa

  • 11
Csongor Ozsvar somovi pecanje Foto: Csongor Ozsvar

Kakav je osećaj kada iz vode izvučete džina koji teži 98 kila, a dužine je čak 245 centimetara, zna naš predani ribolovac Čongor Ožvar. To je njegov ulov soma od pre dve godine iz Tise, koji je pošteno vratio u reku.

Nešto ranije ulovio je i jednog kapitalca od 78 kilograma i 208 centimetara.

Neverovatne grdosije i dalje mu dolaze na mamac, a ljuta borba uvek se završi srećno po ribu i fer za prirodu.

Ovom mladom Kanjižaninu Tisa kao da teče venama - na njenoj obali strpljivo peca, a uspesi koje niže zadivljuju svakog sportskog ribolovca. Mnogi bi poželeli da imaju te sreće, ali teško da bi svako pokazao toliku ljubav prema ribolovu i prirodi, pa da se odluči da sudbina soma ne bude kotlić već, ponovo, mutna reka.

- Veliki je izazov upecati soma kapitalca i ovo mi je prvi ovako krupan primerak. Vratio sam ulov u reku jer smatram da je greh uzeti ga iz prirode. Mesto mu je u reci, a ne kotliću i na trpezi. Ribolovac sam iz ljubavi, a ne iz neke materijalne koristi - pričao je tada Ožvar.

Ožvaru ribolov ide od ruke, a o tome svedoči veliki broj fotografija sa kapitalcima koje je ulovio. I ta jedna-dve fotografije koje napravi sa zverkom koju (jedino on zna kako) izvuče iz vode je jedina uspomena koja mu ostane od ulova. A mogao bi svaki od njih da proda za stotine evra.

Ipak, on je običan rekreativac. Inače je majstor, angažovan u radionici stolarije, ali nema nedelje da ne svrati na obalu Tise. Taj dan-dva sedmično za njega je praznik.

Ožvar je i čest gost na raznim takmičenjima, s kojih rado deli fotografije i utiske, a završava i na naslovnicima ribarskih časopisa.

Video: Posle jednog veka ove životinje su viđene na obodu Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    18. maj 2021 | 07:35

    Bravo, ima i riba pravo na svoj zivot. Zivi i pusti druge da zive.

  • Zepe

    18. maj 2021 | 10:19

    Bravo majstore. !To je pravi sportista i ribolovac,a,u prvom redu čovek.

  • Cika Velja

    18. maj 2021 | 10:19

    Ziv bio momcino,i da dugo i veselo svoj vek vekujes na Tisi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA