≫ 

Anika još nije dobila lek: "Malo nam je umorna i ponekad tužna. Daje nam snagu vaša podrška"

Porodica sa nestrpljenjem iščekuje predstojeće testiranje u julu kada će se pokazati da li je spremna za tretman zolgensmom

  • 4
Anika Manić Foto: Instagram/ za_aniku

Nakon duže od dva meseca stižu novosti o Aniki koja još uvek nije primila gensku terapiju za koju je sakupljan novac u mnogim humanitarnim akcijama. Tada, 12. marta, saopšteno je da se devojčica razbolela, te da je u bolnici. Roditeljima je teško, pisalo je u objavi, ali nada se nije gasila.

Sada je stiglo novo obaveštenje o zdravstvenom stanju devojčice u čije su ozdravljenje verovali brojni građani, njoj nepoznati, a ispunjeni brigom za njeno odrastanje.

- Dragi ljudi, da je sve bilo kako smo se nadali, Anika bi se odavno vratila kući sa terapije iz Budimpešte i slavila sa porodicom, prijateljima i svim dobrim ljudima. Anika od marta nažalost nije stabilno. Često je bolesna, ima probleme sa disanjem, gutanjem i kašljanjem. Morala je u bolnicu nekoliko puta, ali srećom, većinu vremena provodi kod kuće. Zbog dugog perioda nestabilnosti, malo je i izgubila na kilaži, malo nam je umorna i ponekad tužna - navodi se na Instagram stranici Za Aniku.

Dalje se navodi kako roditelji čine sve da se zdravstveno stanje devojčice poboljša, te da im upravo ona vedri dane.

- Roditelji čine sve što je u njihovoj moći da zaštite Aniku od infekcija, da joj ojačaju imunitet i da ponovo dođu u stabilniji period kako bi Anika imala što lepše detinjstvo. Kao i do sada, čim joj je bolje, njena vesela priroda, radoznalost, pa čak i nestašluk u poslednje vreme, pobeđuju sve tužne misli, greju nam dušu i stavljaju osmeh na lice.

Hvala od srca svim dobrim ljudima koji misle na Aniku, šalju reči podrške i veruju u nju. Hvala što ste našoj miloj lepoj devojčici pružili šansu za dug i lep život. Naša vera je nepoljuljana i sa nestrpljenjem iščekujemo sledeće testiranje u julu, koje će pokazati da li je Anika spremna za tretman zolgensmom. U kontaktu smo sa doktorima u Budimpešti koji tretiraju Aniku kao svog pacijenta, pažljivo je prate, i to nam daje sigurnost da će doktori proceniti kada je najbolji trenutak da ona dobije terapiju na najbezbedniji i najefikasniji način - piše u objavi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Za Aniku ❤️ (@za_aniku)

Kaže se i kako porodici ponovo predstoji čekanje, te da ih hrabri velika podrška.

- Pred nama je ponovo period čekanja, a ono što nam daje snagu da istrajemo je vaša podrška, vaša vera u našeg malog borca i vera u dobro na ovom svetu. Iako se ne oglašavamo često, svakodnevno mislimo na vas i pričamo Aniki o dobrim ljudima koji su se izborili za njenu šansu za dug i lep život. Čim bude nekih novosti, nadamo se lepih, mi ćemo se javiti ponovo. Naš mali lavić vam šalje puno poljubaca - stoji u objavi.

Video: Roditelji male Anike Manić, obolele od spinalne mišićne atrofije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Snaga

    17. maj 2021 | 23:11

    Napred Anika! I ti ces nam biti dobro, ti si hrabra devojčica i uspećeš.Roditeljima zelim snage i da je sto pre odvedu u Budimpestu po lek.Mislim mogu i tamo da je pripreme i ojačaju da se ne gubi vreme pa pitajte da li postoji i ta opcija.

  • Jhh

    18. maj 2021 | 07:22

    Deca se i dalje lece ams-om, a drzava ni dinara ne daje, ali za vakcinu 3 do 5000. Decije zdravlje i ozbiljne bolesti ne zanimaju drzavu

  • Bond

    18. maj 2021 | 00:13

    Danas sam pustio maksimalan broj sms poruka za ovaj mesec u telenoru za pomoć deci a sutra nastavljam preko računa u banci u skladu sa mogućnostima. BUDITE HUMANI i poklonite život nekom detetu. Tužno je da od naše dobre volje zavisi nečiji život, zato dajte sve od sebe jer dobro se dobrim vraća a i da nije tako deca su naše najveće bogatsvo i moramo uvek pomoći našim mališanima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA