≫ 

Šire se lažni dopisi Advokatske komore: Popović pozvala nadležne da otkriju falsifikatore

Ministarka je napomenula da je Ministarstvo pravde reagovalo podnošenjem krivične prijave nadležnom tužilaštvu još povodom ranijih istupa iste vrste

  • 0
POPOVIC DANADVOKATURE CESTITKE Foto: Tanjug/Ministarstvo Pravde/Čedomir Petarić

Ministarka pravde Maja Popović osudila je deljenje fotografija falsifikata navodnog dopisa u čijem zaglavlju je kao adresat označena Advokatska komora Srbije, a u kojem se navodi da će suštinski ministarstvo pravde posegnuti za smanjenjem visine nagrade za rad advokata za odbrane po službenoj dužnosti.

- Deljenje fotografija nepostojećih dopisa na društvenoj mreži "Tviter" svedoči o zlonamernim pokušajima dela zainteresovane javnosti da naruši odnose predstavnika advokature i njihovog matičnog ministarstva - rekla je ministarka.

Ona je napomenula da je Ministarstvo pravde reagovalo podnošenjem krivične prijave nadležnom tužilaštvu još povodom ranijih istupa iste vrste za vreme mandata prethodnog ministra.

- Mi ćemo se još jednom obratiti nadležnom tužilaštvu i pozvati organ gonjenja da otkrije tvorce neistinitih i lažnih dopisa odnosno da ispita sve okolnosti ovog

slučaja, kako bi odgovorni što pre bili privedeni zakonu i kako bi u budućem periodu bilo sprečeno neodgovorno i neprofesionalno ponašanje pojedinaca sračunato sa namerom uznemiravanja nosilaca advokatske profesije - zaključila je ona.

Video: Punomoćnik majke ubijenog dečaka: Vozilo se kretalo brzinom od 152 km/h, zato mora maksimalna kazna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA