Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja položilo 89,5 odsto učenika

Prijemne ispite polagali su učenici nadareni za istoriju, geografiju, biologiju, hemiju, matematiku, IT, scensku i audio-vizuelne umetnosti i umetničke škole

  • 0
Prijemni ispit, ETF Ilustracija, Printskrin: Tanjug.rs

Prijemne ispite za specijalizovane gimnazije i odeljenja, umetničke i muzičke škole, kao i bilingvalna odeljenja položilo je 6.228 učenika učenika, odnosno 89,5 odsto onih koji su polagali, saopštilo je nadležno ministarstvo.

Prijemne ispite polagali su učenici nadareni za istoriju, geografiju, biologiju, hemiju, matematiku, IT, scensku i audio-vizuelne umetnosti i umetničke škole.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić naveo je da je prijemni ispit protekao bez nepravilnosti.

- Drago mi je da je prijemni isput protekao u najboljem redu. Želim da pohvalim napor i trud svih učenika koji su marljivo učili i vežbali u ovim po mnogo čemu specifičnim okolnostima, kao i rad njihovih nastavnika. Želim svim učenicima da upišu željene škole - poručio je ministar.

Od 1.011 učenika koji su polagali prijemni za upis u srednje muzičke škole njih 950 je položilo što je 94 odsto.

Prijemni ispit za odeljenja za nadarene za scensku i audio vizuelnu umetnost položilo je 163 učenika, od 176 koliko je polagalo, odnosno 92, 6 odsto.

Od 78 učenika koliko je polagalo prijemni ispit za odeljenja za nadarene za fiziku položilo je 72, što je 92, 3 odsto.

Za bilingvalna odeljenja prijemni ispit polagalo 670 učenika, a položilo 616, što je 91, 9 odsto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA