Opet kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini, na meti napadača prethodno za Uskrs

Porodica ugradila kamere, snimak predat nadležnima

  • 2
Kosovska Vitina Foto: RTV Puls

U toku jučerašnjeg dana ponovo je kamenovana kuća porodice Jaćimović u Kosovskoj Vitini. Ova kuća našla se na meti napadača i za Uskrs, pre manje od tri nedelje.

Kako je saopštila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, nakon tog incidenta članovi porodice ugradili su kamere na kući kako bi se osećali bezbednije, pa je kamera zabeležila ovaj napad i snimak predala tzv. kosovskoj policiji.

- Krajnje su alarmantni učestali napadi na srpsku imovinu i stanovništvo na teritoriji Kosova i Metohije. Gotovo svakodnevno svedočimo ugrožavanju bezbednosti srpskog naroda u pokrajini, napadima na privatnu svojinu, objekte javne namene i verske pravoslavne objekte na Kosmetu - ističe Kancelarija za KiM, prenosi RTS.

Naglašava se da posebno zabrinjava činjenica da napadači ostaju nekažnjeni.

- Pohvalno bi bilo da politička elita u Prištini razvija održive programe povratka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, umesto što politikom nekažnjavanja ekstremista, šalje poruku da Srbi nisu poželjni. Posledice takve politike odražavaju se na svakodnevni život običnog naroda - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    21. maj 2021 | 05:25

    Jos malo .. Vrlo malo vremena i krece se.. Samo da zavrse Izrael i Palestina... E a onda drugo poluvreme bez Nato-a pa kom opanci a kom obojci.. Drzte se sosoni stizu srpski vitezovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA